Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» της Αυστρίας στις επιστροφές μεταναστών από τη Γερμανία

«Όχι» της Αυστρίας στις επιστροφές μεταναστών από τη Γερμανία

Ο Κούρτς τόνισε πως η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση «σίγουρα δεν είναι έτοιμη να συνάψει συμφωνίες που είναι σε βάρος της Αυστρίας»

Η Αυστρία δεν θέλει να αποδεχθεί συμφωνίες σε βάρος της έπειτα από τον ενδογερμανικό συμβιβασμό στο θέμα του ασύλου, αποσαφήνισε ο αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αντικαγκελάριο και αρχηγό του συγκυβερνώντος ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, ο Κούρτς τόνισε πως η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση «σίγουρα δεν είναι έτοιμη να συνάψει συμφωνίες που είναι σε βάρος της Αυστρίας» προσθέτοντας ότι θέλει να αναμένει τί πραγματικά θα πράξει η Γερμανία, ενώ, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, επισήμανε πως η χώρα του είναι προετοιμασμένη για όλες τις περιστάσεις.

Ο ίδιος παρέπεμψε στο γεγονός ότι στον συμβιβασμό ανάμεσα στην Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της καγκελαρίου Μέρκελ και στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση του υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, θα πρέπει να συναινέσει και το συγκυβερνών στη Γερμανία Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του αντικαγκελάριου Στράχε, ο οποίος διευκρίνισε πως «είναι αυτονόητο ότι δεν θα υποστηριχθεί και ούτε θα συναφθεί καμία συμφωνία σε βάρος της Αυστρίας», ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Κικλ υπογράμμισε πως «δεν θα επιτραπεί τίποτε από το οποίο προκύπτει ζημία για την Αυστρία».

Ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε επικαλέστηκε τις δηλώσεις της αρχηγού των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Αντρέα Νάλες, η οποία χαρακτήρισε την συμφωνία Μέρκελ- Ζέεχοφερ, «ακάλυπτη επιταγή».

Υπονοώντας σαφώς την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο Χέρμπερτ Κικλ διατεινόταν πως «η Αυστρία δεν επιτρέπεται να σηκώσει ακόμη περισσότερο βάρος από το κληροδότημα μίας λανθασμένης πολιτικής του καλωσορίσματος, που συνδέεται στην Ευρώπη με συγκεκριμένα ονόματα».

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Η Αυστρία την ευθύνη αν κλείσει το πέρασμα του Μπρένερ

Προσφυγικό: Έτοιμη να λάβει μέτρα προστασίας των συνόρων της η Αυστρία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024