Με φόντο τα προημιτελικά Σουηδία και Ελβετία (17:00) θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τους «8» του Μουντιάλ. Η ομάδα του Γιάνε Άντερσον προκρίθηκε ως πρώτη από τον έκτο όμιλο και φιλοδοξεί μετά από 24 χρόνια να περάσει στα προημιτελικά.

Με τον Γκράνκβιστ ως αμυντικό «ογκόλιθο» και τον Φόρσμπεργκ να προσδίδει ποιότητα στην επιθετική γραμμή, οι Σκανδιναβοί μπορούν να προκριθούν μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Μοναδικός απόντας για τους «μπλάουγκουλτ» ο Σεμπάστιαν Λάρσον που αντιμετωπίζει μυϊκό τραυματισμό.

Τον αποκλεισμό πριν τα προημιτελικά για έκτη συνεχόμενη φορά θα ήθελαν να αποφύγουν οι Ελβετοί. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέκοβιτς αντιμετωπίζει μια ομάδα θεωρητικά του ίδιου βεληνεκούς. Στόχος των Ελβετών η συμμετοχή στα προημιτελικά μετά από 64 ολόκληρα χρόνια.

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιχ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Ογκούστινσον, Κλάεσον, Σβένσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ, Τοϊβόνεν

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λάνγκ, Τζουρού, Ακάντζι, Ρόντρίγκες, Μπεχράμι, Τζάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλι, Ζούμπερ, Ντρμιτς