Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στα «μαχαίρια» Γεννηματά - Ραγκούσης

Στα «μαχαίρια» Γεννηματά – Ραγκούσης

Λίγες ώρες μετά το επίσημο διαζύγιο με το Ποτάμι, νέο κύμα ήρθε να ταράξει τα νερά στην Κεντροαριστερά

Έντονη κόντρα μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Γιάννη Ραγκούση ξέσπασε με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου στις οποίες κατηγορεί την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ότι σύρεται στη γραμμή του Μητσοτάκη. Σε απάντησή του, το ΚΙΝΑΛ τον θέτει εκτός των γραμμών του, με τον ίδιο ωστόσο να δηλώνει ότι παραμένει μέλος του.

Λίγες ώρες μετά το επίσημο διαζύγιο με το Ποτάμι, νέο κύμα ήρθε να ταράξει τα νερά στην Κεντροαριστερά. Αυτή τη φορά, ο Γιάννης Ραγκούσης άσκησε σκληρή κριτική στην Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη για τα «διορισμένα όργανα» στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας παράλληλα πως ήταν «εντελώς λάθος ότι η κ. Γεννηματά κατηγόρησε το πολιτικό συμβούλιο που διόρισε γιατί διαφωνούσε μαζί της».

«Η κ. Γεννηματά δεν έχει πάρει λευκή επιταγή, δηλαδή δεν είχε πάρει την απόλυτη πλειοψηφία. Μπορεί να είναι η νικήτρια των εσωκομματικών εκλογών, αλλά επιλέχθηκε από το 42% και όχι από το 58%. Είναι μία μειοψηφία, η μεγαλύτερη μεν, πλειοψηφία δε» πρόσθεσε. Παράλληλα, επέρριψε«αποκλειστική ευθύνη» στην Φώφη Γεννηματά για όσα εξελίσσονται στο ΚΙΝΑΛ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «είμαι μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ και παραμένω. Με ενδιαφέρει να έρθουμε όλοι μας σε επαφή με την εκλογική μας βάση, την προοδευτική παράταξη που εκπροσωπούσαμε ως ΠΑΣΟΚ και σήμερα έχουμε αποκοπεί και συνεχίζουμε να απομακρυνόμαστε όσο η κ. Γεννηματά και η ηγεσία ακολουθούμε ένα δρόμο προς τον κ. Μητσοτάκη».

Αντίδραση Χρηστίδη

Αντιδρώντας στις αιχμηρές δηλώσεις Ραγκούση, το Κίνημα Αλλαγής σημείωσε πως κόβει τις σχέσεις του μαζί του.

«Εδώ και καιρό στο Κίνημα Αλλαγής δεν ασχολούμαστε με τον κ. Ραγκούση, όπως και εκείνος δεν ασχολείται με το Κίνημα Αλλαγής. Έχει κάνει την επιλογή του και συμπεριφέρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης.

Ανταπάντηση Ραγκούση και νέες σκληρές δηλώσεις

Οι δηλώσεις Χρηστίδη δεν έμειναν αναπάντητες από τον κ. Ραγκούση, ο οποίος επανήλθε, εξαπολύοντας εκ νέου βέλη κατά της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του αναφέρει: «Αγαπητή Φώφη, απαντώντας στην ανακοίνωσή σου θα ήθελα σε παρακαλώ να κατανοήσεις ότι δεν συμπεριφέρομαι ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ -στο οποίο παραμένω- ο οποίος απλώς αρνούμαι να με καταστήσεις κι εμένα υπεργολάβο του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σε νέες δηλώσεις του το βράδυ της Τρίτης, ο πρώην υπουργός στρέφεται ξανά κατά της κ. Γεννηματά, λέγοντας πως «έχει κάνει το ΚΙΝΑΛ παράρτημα της ΝΔ», οδηγώντας το κόμμα από το κακό στο χειρότερο.

«Το Κίνημα Αλλαγής στα χέρια της κ. Γεννηματά έχει καταντήσει ένα μονοψήφιο και μικρό κόμμα» είπε ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και συμπλήρωσε ότι «οι στρατηγικές επιλογές της καταδικάζουν και οδηγούν το ΚΙΝΑΛ από το κακό στο χειρότερο, γιατί το αποκόπτουν από την μεγάλη δεξαμενή των παραδοσιακών ψηφοφόρων του προοδευτικού χώρου που σήμερα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ» .

Υποστήριξε δε, ότι η κ. Γεννηματά έχει ενσωματωθεί πλήρως στη στρατηγική Μητσοτάκη. «Λέει όχι στο Σκοπιανό την ώρα που λέει όχι ο κ. Μητσοτάκης. Λέει τώρα εκλογές την ώρα που λέει τώρα εκλογές ο κ. Μητσοτάκης. Είπε όχι στην απλή αναλογική την ώρα που είπε όχι ο κ. Μητσοτάκης, και είπε ότι η υπόθεση της Novartis είναι σκευωρία, αυτό που λέει και ο κ. Μητσοτάκης» σημείωσε και πρόσθεσε πως «παράρτημα της ΝΔ έχει κάνει το ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά».

«Ως εδώ και μη παρέκει κ. Γεννηματά» είπε, και υπογράμμισε ότι «δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνεχίζει αυτή την πολιτική και ιστορική προσβολή στο χώρο και σε όλους τους ανθρώπους που ήρθαν το Νοέμβριο για να φτιαχτεί ένα κόμμα και όχι για να φτιαχτεί ένα εργολαβικό γραφείο για την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη».

Ερμηνεύοντας τη στάση του ΚΙΝΑΛ στη Συμφωνία με τα Σκόπια είπε ότι πρόκειται για «ενσωμάτωση στο ΚΙΝΑΛ της στρατηγικής Μητσοτάκη για την κατάκτηση της πρωθυπουργίας».

«Είναι προσβολή το «όχι» της κ. Γεννηματά για τη συμφωνία με τα Σκόπια για την παράταξή μας. Διότι εμείς στηρίξαμε την ενδιάμεση συμφωνία που ήταν χειρότερη από τη σημερινή. Εμείς ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να μας προκύψει μετά την άθλια πολιτική της ΝΔ το 1992» είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Sports in

Σλούκας για Ναν: «Σωστή απόφαση να πάρουμε τον κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four, αλλά και για τον Κέντρικ Ναν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024