Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το διαζύγιο στην Κεντροαριστερά και οι προβληματισμοί για την επόμενη μέρα

Το διαζύγιο στην Κεντροαριστερά και οι προβληματισμοί για την επόμενη μέρα

Η Χαριλάου Τρικούπη πέρασε χθες στην αντεπίθεση με τα επιτελικά της στελέχη να αφήνουν αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη, υποστηρίζοντας ότι αναζητούσε δικαιολογία για να φύγει από το Κίνημα Αλλαγής μη αποδεχόμενος την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές

Το διαζύγιο του Κινήματος Αλλαγής με το Ποτάμι δεν είναι ακριβώς βελούδινο, στο μπαράζ δηλώσεων που έγιναν χθες από στελέχη και των δύο κομμάτων οι αιχμές περίσσεψαν, ωστόσο άπαντες μετέδιδαν μια αίσθηση ανακούφισης.

Η Χαριλάου Τρικούπη πέρασε χθες στην αντεπίθεση με τα επιτελικά της στελέχη να αφήνουν αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη, υποστηρίζοντας ότι αναζητούσε δικαιολογία για να φύγει από το Κίνημα Αλλαγής μη αποδεχόμενος την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές και τον ρόλο του στρατιώτη.

Ωστόσο παρά τις χθεσινές βολές στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά δεν υπάρχει διάθεση αντιπαράθεσης με τον κ. Θεοδωράκη. Το βάρος θα δοθεί στην υλοποίηση του προγραμματισμού που έχει εξαγγελθεί.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της στο πλαίσιο της στρατηγικής του αυτόνομου πόλου. Σήμερα θα συναντηθεί με τον Π. Μοσχοβισί στον οποίο αν χρειαστεί, όπως λέγεται, θα επαναλάβει ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μοσχοβισί έχει διακριθεί για την πίεση που ασκεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Την Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά θα παρουσιάσει τις θέσεις της για την αυτοδιοίκηση. Ήδη μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της, υπό τον Γ. Καμίνη, επιτροπής προετοιμασίας των ψηφοδελτίων για τις τοπικές εκλογές. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής ψηφοδελτίων την ευθύνη της οποίας έχει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Την ερχόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Είναι άγνωστο αν προηγηθεί και συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, σχετικές εισηγήσεις έχουν γίνει.

Οι επιτελείς του Κινήματος Αλλαγής δίνουν βάση σε μια μεγάλη εκδήλωση την οποία προγραμματίζουν περί τις 20 Ιουλίου σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά θεωρούν ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τη θέση του στο Μακεδονικό και ιδιαίτερα στην Μακεδονία που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μεγάλη πτώση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024