Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά, χωρίς σύνδεση με το Προσφυγικό

ΚΚΕ: Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά, χωρίς σύνδεση με το Προσφυγικό

Απαράδεκτη τη λογική του οικονομικού αντισταθμίσματος «με την αποδοχή των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ, που μετατραπεί τα νησιά σε μόνιμο χώρο διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών», τονίζει το ΚΚΕ

«Ο λαός των νησιών δεν πρέπει να παγιδευτεί από την προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την οποία συνοδεύει την προεκλογική τύπου εξάμηνη αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ, μόνο για τα νησιά που έχουν χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και από την ψεύτικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ» αναφέρει ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ.

«Όλοι τους έχουν ψηφίσει μαζί στο τρίτο μνημόνιο και έχουν δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ για την αύξηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο και υποκρίνονται γιατί φοβούνται την αγανάκτηση των νησιωτών» σημειώνει.

Το ΚΚΕ επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στα κόμματα αυτά επειδή συνδέουν την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ με το Προσφυγικό και χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη λογική του οικονομικού αντισταθμίσματος «με την αποδοχή των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ, που μετατραπεί τα νησιά σε μόνιμο χώρο διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών».

«Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα, που όταν επιτεύχθηκε η ικανοποίησή του δεν υπήρχε Προσφυγικό. Είναι ένα μέτρο απάλυνσης των συνεπειών, λόγω του μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει:

«Το ΚΚΕ, το οποίο πρωτοστάτησε, στους αγώνες και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για να υπάρξει ο μειωμένος συντελεστής, καλεί το λαό των νησιών να συνεχίσει πιο αποφασιστικά την πάλη του για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά, χωρίς να συνδέεται με το Προσφυγικό. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και ο ΕΝΦΙΑ. Δραστική μείωση όλων των εισιτηρίων κατά 50%. Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024