Πριν καλά καλά ανακοινώσει την ημερομηνία του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ φαίνεται πως έχει ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία για το «Ναι».

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ξεκίνησε την προσπάθεια να πείσει την κοινή γνώμη να πει το «Ναι» στη Βόρεια Μακεδονία.

Στο tweet που ανήρτησε από τη Χαλκιδική, όπου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο για διακοπές, αναφέρει πως με την έγκριση της συμφωνίας με την Ελλάδα οι συμπολίτες του κατοχυρώνουν διεθνώς τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα με χρήση erga omnes.

«Η Μακεδονική γλώσσα και οι πολίτες -προστατεύονται και ενισχύονται. Η Μακεδονική ταυτότητα είναι erga omnes. Η επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι η Μακεδονική και θα είναι σαν όλες τις γλώσσες του κόσμου. Η γλώσσα θα χρησιμοποιείται ελεύθερα οπουδήποτε, σε OHE, NATO, EE, σε όλους τους επίσημους θεσμούς και εκδηλώσεις».

Επίσης, λίγες ημέρες πριν τη δημοσίευση της φωτογραφίας έχει αναρτήσει βίντεο στο οποίο μιλάει για ενίσχυση της «μακεδονικής» εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας για πάντα.

«Επιλέξαμε το μέλλον με περισσότερη ελπίδα και ευημερία για όλους. Έχουμε μια ιστορική λύση, με την οποία ενισχύουμε την Μακεδονική Ταυτότητα», αναφέρει και συνεχίζει: «Η συμφωνία αυτή θα επιβεβαιώσει και θα ενισχύσει τη Μακεδονική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα. Ας πούμε ΝΑΙ, για το μέλλον της Μακεδονίας».