Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θερμή εισβολή το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου - Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία

Θερμή εισβολή το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου – Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο Γιάννης Καλλιάνος γράφει για το καλοκαίρι που -επιτέλους- ήρθε

Μετά το φθινοπωρινό τοπίο των τελευταίων ημερών ο καιρός αρχίζει να θυμίζει καλοκαίρι από τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου. Οι καταιγίδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες δίνουν τη θέση τους στην λιακάδα και ένα θερμό ρεύμα που θα επικρατήσει τουλάχιστον για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο «ταβάνι» θα αποτελέσουν οι 37 και 38 βαθμοί Κελσίου, θερμοκρασίες δηλαδή αναμενόμενες για την εποχή.

«Μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, οι θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική θα έχουν την τάση να επισκεφτούν και την περιοχή μας και να ανεβάσουν τον υδράργυρο κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας. Βέβαια, δεν θα βιώσουμε τίποτα παραπάνω από μια ήπια θερμή εισβολή που έχει αρχίσει να λαμβάνει χώρα σταδιακά από σήμερα» αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση του στο facebook και συνεχίζει: «Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι περιοχές που θα επικρατεί περισσότερη ζέστη έως και την Παρασκευή, θα είναι κυρίως ευπαθή τμήματα στη ζέστη της κεντρικής Μακεδονίας αλλά ιδιαιτέρως της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου, των ανατολικότερων περιοχών των Δωδεκανήσων (κυρίως της Ρόδου) αλλά και της νότιας Κρήτης. Σε όλες αυτές τις περιοχές το θερμοκρασιακό «ταβάνι» θα είναι οι 36-37°C και πολύ τοπικά ίσως και οι 38°C.

»Ποτέ δεν είναι σίγουρο, όμως θεωρώ πολύ μικρή την πιθανότητα να ξεπεράσει κάποιος μετεωρολογικός σταθμός στην Ελλάδα τα επίπεδα των 37-38°C, εκτός και αν για λίγη ώρα, ο άνεμος δράσει ως καταβάτης, και ανέβει λίγο παραπάνω η θερμοκρασία από τα προβλεπόμενα επίπεδα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί για παράδειγμα στη Μεσσαρά της Κρήτης ή στα ανατολικά της Ρόδου».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024