Είχαν στην κατοχή τους τρεις εικόνες μεταβυζαντινής τεχνοτροπίας, ένας ανιχνευτής μετάλλων, χάρτης με σημειώσεις, έξι καραμπίνες, πιστόλι κρότου λάμψης και πλήθος αβολίδωτων φυσιγγίων.
Πατέρας και γιος, 75 και 45 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στην Κάτω Αχαΐα του Νομού Αχαΐας.
Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μετά τη διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με την παράνομη διακίνηση αρχαιολογικών ευρημάτων από δύο Έλληνες στις περιοχές Αχαΐας και Ηλείας.
Σε έρευνα που έγινε σε σιδηρουργείο ιδιοκτησίας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρεις εικόνες μεταβυζαντινής τεχνοτροπίας, ένας ανιχνευτής μετάλλων, χάρτης με σημειώσεις, έξι καραμπίνες, πιστόλι κρότου λάμψης και πλήθος αβολίδωτων φυσιγγίων.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και του νόμου περί όπλων.
Από την αστυνομία διευκρινίζεται ότι οι κατασχεθείσες εικόνες, επεδείχθησαν σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, ο οποίος αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητά μνημεία που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», σημαντικής αρχαιολογικής αξίας.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα