
Εκβιασμοί Τσαβούσογλου σε ΕΕ: Ή δίνετε βίζα ή ξεχάστε τη συμφωνία για τους πρόσφυγες
Συνδυάζοντας την άρση της βίζας με το προσφυγικό, τόνισε ότι αν η ΕΕ δεν θέλει να την απελευθερώσει, τότε ούτε και η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα υλοποιηθεί.
Πιέσεις προς την ΕΕ να εκταμιεύσει άλλα 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες άσκησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι αν δεν αρθεί η βίζα για τους τούρκους πολίτες, τότε η Άγκυρα θα άρει κι εκείνη τη δέσμευσή της στο προσφυγικό.
Σε δηλώσεις του στο NTV υπογράμμισε ότι η ΕΕ πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της και να κινηθεί ακόμη πιο γρήγορα για την αποδέσμευση του ποσού. Συνδυάζοντας δε, την άρση της βίζας με το προσφυγικό, τόνισε ότι αν η ΕΕ δεν θέλει να την απελευθερώσει, τότε ούτε και η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα υλοποιηθεί.
«Εάν η ΕΕ δεν θέλει, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι… Τότε και η συμφωνία για το προσφυγικό και η συμφωνία επανεισδοχής δεν θα εφαρμοστούν. Αυτό δεν είναι ούτε απειλή ούτε εκβιασμός. Πρέπει και οι δύο πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους» δήλωσε.
Για τις σχέσεις με το Ιράν
Την ίδια ώρα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θα κόψει τους εμπορικούς της δεσμούς με το Ιράν κατ’ εντολή άλλων χωρών. Οι ΗΠΑ ζήτησαν αυτήν την εβδομάδα από άλλες χώρες να σταματήσουν όλες τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τον Νοέμβριο.
Η Τουρκία εξαρτάται από τις εισαγωγές για να καλύψει τις ανάγκες της σε ενέργεια. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πέρυσι ότι η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει τον όγκο των ετήσιων εμπορικών της συναλλαγών με το Ιράν σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια, από 10 που είναι σήμερα.
- Super League: Η βαθμολογία των playoffs μετά τις νίκες ΑΕΚ και Ολυμπιακού
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2: Εξαιρετικοί οι «ερυθρόλευκοι» στη Λεωφόρο, έμειναν «ζωντανοί» για τον τίτλο!
- O άγνωστος «βασιλιάς των χημικών» που είναι εγκλωβισμένος στα στενά του Ορμούζ
- Τελικά, τα αρχαία ζάρια 12.000 ετών ήταν τζόγος ή απλώς ανάγκη για παιχνίδι;
- Από τον Β’ Παγκόσμιο μέχρι σήμερα, οι ισχυροί της οικονομίας ευθυγραμμίζονται με την εξουσία
- Τροχαίο στη Λιοσίων: Σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών ο ανήλικος που παρέσυρε και εγκατέλειψε τη 16χρονη



