Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Bansky ξαναχτυπά στο Παρίσι με 6 νέα έργα

Ο Bansky ξαναχτυπά στο Παρίσι με 6 νέα έργα

Καυτηριάζει την κυβέρνηση και δίνει μεγάλα μηνύματα

Στις 20 Ιουνίου, ο Banksy μνημόνευσε την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σε μία από τις σύγχρονες πρωτεύουσες του κόσμου, στο Παρίσι. Απευθυνόμενος στους εκστρατείες του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν «Βγάλτε τους μετανάστες από τα γαλλικά δρομάκια και έξω από το κρησφύγετα στα δάση», ο καλλιτέχνης του δρόμου μοιράστηκε τις απόψεις του για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα, με τον πιο κατάλληλο και ταιριαστό τρόπο.

Το πρώτο κομμάτι απεικονίζει μια κοπέλα πάνω σε μία σβάστικα χρησιμοποιώντας ένα ροζ βικτοριανό μοτίβο. Σίγουρα μοιάζει με μια αναφορά στο έργο του καλλιτέχνη το 2008 που ονομάζεται «Go Flock Yourself». Η τοιχογραφία επικρίνει τις μεταναστευτικές πολιτικές της φαινομενικά φασιστικής γαλλικής κυβέρνησης. Το κορίτσι βρέθηκε κοντά στο σταθμό «Porte de la Chapelle» του μετρό, το επίσημο κέντρο προσφύγων του Παρισιού «La Bulle» μέχρι τον Αύγουστο του 2017.

Η δεύτερη τοιχογραφία είναι η ερμηνεία του Banksy για την εικονική ζωγραφική «Ο Ναπολέοντας που διασχίζει τις Άλπεις». Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι χτυπάει τον Πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος οδηγεί τυφλά τη χώρα.

Η τρίτη απεικονίζει έναν άνθρωπο που δίνει ένα οστό σε ένα σκύλο χωρίς πόδι. Μερικοί υποθέτουν ότι είναι μια μεταφορά για τους πολιτικούς που παραπλανούν τις μάζες με επικαλυμμένες ατζέντες.

Τα τελευταία τρία έργα περιλαμβάνουν αρουραίους – το στένσιλ υπογραφής του Banksy, εμπνευσμένο από τον παρισινό καλλιτέχνη Blek Le Rat. Αντιπροσωπεύουν την εργατική τάξη και τον τρόπο με τον οποίο ο απλός λαός  μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά όταν εργάζεται μαζί.

Ο ιστορικός τέχνης και ο ειδικός της τέχνης του δρόμου, Paul Ardenne, ισχυρίζεται ότι αυτές οι τοιχογραφίες είναι πολύ στο στυλ του Banksy. «Το χρώμα, η γραμμή, το θέμα και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσαρμόσει τις εικόνες από τις φωτογραφίες … όλα δείχνουν ότι είναι το ύφος του Banksy κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000. Υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη υπογραφή. Αν η [τοιχογραφία της κοπέλας] δεν είναι από τον Banksy, είναι ένα πολύ καλό αντίγραφο », δήλωσε στην Daily Mail. Το έργο με την κοπέλα έχει ήδη βεβηλωθεί και ο καλλιτέχνης παραμένει ακόμα άφαντος!

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024