Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα το βράδυ οι συρμοί του Μετρό (2 και 3) από τις 23:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Τη στάση εργασίας εξήγγειλε το σωματείο των ηλεκτροδηγών, καθώς όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, τα μέλη του δεν έχουν λάβει καμία απάντηση στα αιτήματά τους, τα οποία έθεσαν αρμοδίων κατά την προειδοποιητική στάση εργασίας την προηγούμενη Δευτέρα. Τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Έλεγχοι σε λεωφορεία-τρόλεϊ

Στο μεταξύ, με στόχο να μπει τέλος στη λαθρεπιβίβαση στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, από την ερχόμενη Δευτέρα ο Οργανισμός Αστικός Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) θα επιτρέπει την είσοδο μόνο από την μπροστινή πόρτα. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν και οι έλεγχοι εισιτηρίων, κατά προτεραιότητα στις ώρες αιχμής.

Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δείχνουν ότι μόλις το 20% των επιβατών στα δύο αυτά μέσα φτάνει ως τα επικυρωτικά μηχανήματα. Από αυτούς δεν είναι όλοι λαθρεπιβάτες, αλλά κάτοχοι μηνιαίων καρτών που όμως δεν έχουν καταλάβει ότι η κάρτα τους πρέπει να επικυρώνεται σε κάθε μέσο στο οποίο εισέρχονται.

Πάντως, οι οδηγοί, στη συντριπτική τους πλειονότητα, αρνούνται να επιβλέπουν την επικύρωση των εισιτηρίων και προβλέπουν ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια με την υποχρεωτική είσοδο από την μπροστινή πόρτα. Επίσης, δηλώνουν αδυναμία να επιβλέπουν, αλλά και να απαγορεύουν την είσοδο επιβατών από τις υπόλοιπες πόρτες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο