Αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Σημαντική μείωση στις σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου στις υψηλόβαθμες σχολές, μικρότερη όμως στις μεσαίες και  χαμηλές. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένουμε πτώση μεγαλύτερη στις υψηλόβαθμες σχολές, ενώ στις μεσαίες θα σημειωθούν μικρές  αυξομειώσεις.

Η βάση στο 4ο Πεδίο Σπουδών Οικονομίας και πληροφορικής κινείται στα περυσινά επίπεδα με μικρές αποκλίσεις. Σε όλες τις Παιδαγωγικές Σχολές η βάση θα εκτοξευθεί πολύ προς τα πάνω, σε  πολλές μάλιστα θα προσεγγίσει και τα 3.000 μόρια. Γενικά φέτος εγκαινιάστηκε ένα νέο σύστημα θεματοδότησης που οι μαθητές εκτός βέβαια από την απομνημόνευση που δυστυχώς συνεχίζεται, σε όλα τα μαθήματα υπήρχαν και ερωτήματα που απαιτούσαν κριτική ικανότητα ώστε να ξεχωρίσουν οι αριστούχοι που φέτος είναι λιγότεροι από τους περυσινούς.

Υπήρχαν όμως και θέματα που δεν ήταν απαγορευτικά για τους μέτριους υποψηφίους που έκαναν όμως σοβαρή προσπάθεια.

Ειδικότερα στα Μαθηματικά, για πρώτη φορά και μάλιστα πολύ σωστά, μερικά  θέματα απαιτούσαν και κάποιες ελάχιστες γνώσεις από προηγούμενες τάξεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν εκτός ύλης, αφού το χαρακτηριστικό των Μαθηματικών είναι η «συνέχεια».

Δείτε αναλυτικά του πίνακες από το φροντιστήριο «ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ»:

Γράψτε το σχόλιο σας