Την Πέμπτη (28/6) πέφτει η αυλαία της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν και στον έβδομο όμιλο δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, η μάχη κορυφής ανάμεσα στο Βέλγιο και την Αγγλία μαγνητίζει τα βλέμματα.

Σε μια διοργάνωση που οι «μεγάλοι» φαίνεται να δυσκολεύονται, οι Βέλγοι πραγματοποιούν ίσως τις πιο πειστικές εμφανίσεις. Η αναμέτρηση με τη νεανική και φιλόδοξη Αγγλία (21:00) θα αποτελέσει ένα σημαντικό «τεστ» ενόψει των νοκ άουτ τόσο για την ομάδα τους Μαρτίνεθ, όσο και τους παίκτες του Σάουθγκειτ.

Απών για τους «κόκκινους διαβόλους» ο τραυματίας Ρομέλου Λουκάκου, με τον Μίτσι Μπατσουαγί να αποτελεί πιθανότατα τον αντικαταστάτη του στο αρχικό σύστημα.

Για την «τιμή των όπλων» αγωνίζονται την ίδια ώρα Τυνησία και Παναμάς στο Σαράνσκ.

Νωρίτερα και για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του όγδοου ομίλου Ιαπωνία, Σενεγάλη και Κολομβία θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρόκριση στους «16». Στον όμιλο που τα πάντα μπορούσαν να συμβούν, Ιάπωνες και Σενεγαλέζοι έκαναν τη μίνι έκπληξη και βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις.

Το πειθαρχημένο σύνολο του Ακίρα Νισίνο κατάφερε από το… πουθενά να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Στις 17:00 οι Σαμουράι αντιμετωπίζουν την αποκλεισμένη και μη πειστική Πολωνία και χρειάζονται τουλάχιστον ένα βαθμό για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Στη Σαμάρα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Σενεγάλη και Κολομβία διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους «16». Μικρό πλεονέκτημα έχουν οι παίκτες του Αλιού Σισέ, καθώς με νίκη η ισοπαλία θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Μοναδικός στόχος των «αναγεννημένων» Λατινοαμερικάνων για να κρατάνε την πρόκριση «στα χέρια τους» η νίκη, καθώς με ισοπαλία χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθούν.