Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης καλεί κυβέρνηση να μην κόψει συντάξεις και αφορολόγητο

Φίλης καλεί κυβέρνηση να μην κόψει συντάξεις και αφορολόγητο

Πολιτικά και ηθικά η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε κινήσεις, ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις και βεβαίως και το αφορολόγητο είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Φίλης “χτύπησε” εκ νέου και καλεί την κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες ώστε να μην περικοπούν περαιτέρω οι συντάξεις και να μην μειωθεί το αφορολόγητο. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης του στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής όπου ενέκρινε τον διορισμό του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, Λάμπρου Σέμπου ο Ν. Φίλης απασφάλισε κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως για να διασωθεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας χρειάζονται ριζοσπαστικές λύσεις.

«Εκτός αν θέλουμε ένα σύστημα όπως είναι σήμερα, όπου οι εισφορές καταλήγουν σε φιλοδορήματα συντάξεων» είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος λέγοντας πως το 2022 υπολογίζεται πως η ανεργία θα ανέβει στο 14,2% και πως θα έχουμε 3 εκ εργαζόμενους και 3,1 εκ συνταξιούχους. «Είναι πολιτική υποχρέωση της κυβέρνηση να προχωρήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις ειδικά στις συντάξεις χηρείας, που ήταν δική μας επιλογή και δεν επιβλήθηκε απο έξω» συμπλήρωσε.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024