Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή και απόγνωση από τους κατοίκους στη Μάνδρα

Οργή και απόγνωση από τους κατοίκους στη Μάνδρα

Πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και πάλι ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν και  σε χειμάρρους

Οργή και απόγνωση έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της Μάνδρας οι νέες πλημμύρες καθώς και η κρατική ολιγωρία με τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία παραμένουν στο «συρτάρι».

Πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και πάλι ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν και  σε χειμάρρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ εγκλωβίστηκαν οδηγοί στον κόμβο Παραδείσου στην εθνική οδό, στο ύψος της Μαγούλας ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις.

Ολόκληρες γειτονιές θάφτηκαν στη λάσπη, ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ οι κάτοικοι οργισμένοι κατήγγειλαν για μία ακόμη φορά την κρατική ολιγωρία, μετά την τραγωδία του Νοεμβρίου του 2017.

Η δήμαρχος Μάνδρας κατήγγειλε πως έως τώρα, σχεδόν οκτώ μήνες μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες του 2017, δεν έχει αρχίσει ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή.

H οργή των κατοίκων στρέφεται όμως και κατά της Περιφέρειας Αττικής καθώς τη στιγμή που οι πολίτες της Μάνδρας μετρούν τις πληγές τους μετά τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, η Ρένα Δούρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με… την κλιματική αλλαγή.

Με ανακοίνωσή της, πάντως, και η  Περιφέρεια Αττικής παραδέχθηκε ότι δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα στην περιοχή 7,5 μήνες μετά τη βιβλική καταστροφή με τους 24 νεκρούς, ωστόσο στη συνέχεια επιχείρησε να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα.

«Tα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας προχωράνε με ρυθμούς – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα» και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την σύμβαση με τον εργολάβο και την έναρξη τους, τονίζει σε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι από την έναρξη της νεροποντής οι υπηρεσίες της ήταν σε πλήρη ετοιμότητα – συνδράμοντας και την Πυροσβεστική – για την αποτροπή του κινδύνου από τα «πρωτόγνωρα» πλημμυρικά φαινόμενα.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024