Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να πάω διακοπές μόνη μου φέτος;

Να πάω διακοπές μόνη μου φέτος;

Ή θα με κοιτάζουν όλοι σαν να είμαι η Bridget Jones;

Καταρχάς, τι κακό είχε η Bridget Jones; Ναι, μπορεί να κατέληξε παντρεμένη με ένα καλό παλικάρι, αλλά το νόημα της ζωής της ήταν ότι κάνουμε αυτό που μας αρέσει και είμαστε πάντα ο εαυτός μας. Επίσης, ας αφήσουμε για μια στιγμή στην άκρη τα κλισέ του τύπου ‘δεν πηγαίνω ποτέ μόνη μου σινεμά ή σε καφετέρια γιατί είναι αμήχανο’. Άρα μας λες ότι είναι αμήχανο να περνάει κάποιος χρόνος μαζί σου και βαριέσαι ακόμα κι εσύ. Ας το πάρουμε από την αρχή λοιπόν. Από την πολύ αρχή όμως. Τότε που έσπρωχνες να βγεις από τη μαμά σου και να έρθεις σε αυτόν τον κόσμο. Μόνη σου δεν ήρθες; Είχες παρέα; Άρα αυτό δεν σου λέει ότι, ότι και να γίνει, ο εαυτός σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή και μόνο με αυτό θα πορεύεσαι κάθε μέρα όλη μέρα;

Δεν ξέρω γιατί το σοβάρεψα τόσο πολύ ενώ μιλάμε για καλοκαιρινές διακοπές. Ίσως επειδή έχω κουραστεί να ακούω νέους ανθρώπους να θεωρούν ντροπή το να κάνεις πράγματα μόνος σου και να μην βασίζεσαι στο τι θα κάνουν οι άλλοι γύρω σου προκειμένου να περάσεις καλά. Εννοείται ότι δεν υποβαθμίζουμε τη σημασία της καλής παρέας, αλλά είναι προαιρετική και δεν καθορίζει όλη μας τη διάθεση. Αν είσαι όντως σε σκέψεις και αναρωτιέσαι για το αν μπορείς να πας μόνη σου διακοπές και να περάσεις και τέλεια, εγώ θα σε πείσω λέγοντάς σου τι έχεις να κερδίσεις.

  • Δεν δίνεις πουθενά λογαριασμό. Ξυπνάς όποτε θες, κοιμάσαι όποτε θες, βάζεις όποια κουλή μουσική σου αρέσει στο αυτοκίνητο και δεν απολογείσαι επειδή σου αρέσει να τρως μόνο παγωτά στις διακοπές.
  • Δεν θα σου χαλάσει κανένας τη διάθεση. Έλα, ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο και αν αγαπάς τους φίλους ή το εκάστοτε αγόρι σου, πάντοτε γυρνάς λίγο μουτρωμένη από τις διακοπές σκεπτόμενη ‘τι το θελα η έρμη και δεν καθόμουν στην πόλη με τον ανεμιστήρα μου’; Δεν είναι ότι φταίει κάποιος. Είναι ότι τότε ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις παραξενιές και τις περίεργες συνήθειες των άλλων. Και δεν έχουμε πάντοτε τη διάθεση να συμβιβαστούμε.
  • Εσύ αποφασίζεις για όλα. Αν πας κάπου και είσαι με παρέα, αλλά δεν σου αρέσει το μέρος, δεν θα σηκωθείς να φύγεις εύκολα. Ειδικά αν ο άλλος είναι ενθουσιασμένος. Αν όμως νιώσεις ότι κουράζεσαι, ότι δεν σε ικανοποιεί η επιλογή σου ή απλά δεν θέλεις να είσαι εκεί, αλλάζεις επιτόπου μέρος γιατί δεν έχεις να σκεφτείς κάποιον άλλο. Εκτός από τον εσωτερικό κριτή σου φυσικά.
  • Βλέπεις έναν τόπο με άλλα μάτια. Μπορεί να μην έχεις κάποιον να του πεις ‘μα κοίτα τι όμορφο ηλιοβασίλεμα’, αλλά το βιώνεις με όλες σου τις αισθήσεις και χαίρεσαι που είσαι απλά εκεί. Γίνεσαι πιο παρορμητική και πηγαίνεις σε μαγαζιά ή σημεία που ίσως να μην έκανες αν η πλειοψηφία της παρέας ήθελε κάτι άλλο.
  • Κάνεις restart. Από μία σχέση, από μία δουλειά, από μία δύσκολη και κουραστική σεζόν που σου ρούφηξε όλη την ενέργεια. Έρχεσαι σε εναρμόνιση με τον εαυτό σου και τον ακούς καλύτερα από ποτέ. Μιλάς λιγότερο αλλά κι αυτό είναι απαραίτητο κάποιες φορές. Ειδικά αν είσαι τραγουδίστρια, εντάξει;
  • Μπορεί και να φλερτάρεις. Αν έχεις περάσει έναν ‘κλειστό’ χειμώνα με δουλειά, ταλαιπωρία, έγνοιες και τρελή καθημερινότητα, μπορεί να χαλαρώσεις και να φλερτάρεις χωρίς να νιώθεις ότι κρίνεσαι ή σε πειράζουν οι δικοί σου άνθρωποι. Και κακά τα ψέματα, θα δεχτείς πιο εύκολα φλερτ αν είσαι μόνη σου, χωρίς να περιβάλλεσαι από άλλες 4 γυναίκες. Ακόμα να φύγεις;

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024