Σε ένα παιχνίδι που η ισοπαλία φαινόταν πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, Ελβετία και Κόστα Ρίκα έκλειναν το αγωνιστικό πρόγραμμα του πέμπτου ομίλου.

Η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής παρά το γεγονός πως είχε αποκλειστεί από τη δεύτερη αγωνιστική ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι.

Μόλις στο 6′ ο Μπόρχες με κεφαλιά είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κολίνδρες έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο καταιγισμός των Κοσταρικανών συνεχίστηκε πάλι με τον Κολίνδρες, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο επιθετικός της Σαπρίσα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 19′, αλλά ο Σόμερ κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Παρά τις συνεχόμενες ευκαιρίες της Κόστα Ρίκα, η Ελβετία ήταν αυτή που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Λιχτστάινερ έβγαλε τη σέντρα, ο Εμπολό κατέβασε και ο Τζεμαϊλί εκτέλεσε από κοντά.

Στην επανέναρξη οι Κοσταρικανοί έψαξαν την ισοφάριση και σχετικά γρήγορα τα κατάφεραν. Στο 56′ ο Γουότσον μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάμπελ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σόμερ και έκανε το 1-1.

Ο χρόνος κυλούσε με τις δύο ομάδες να μην δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να ρισκάρουν, καθώς και οι δύο έδειχναν να «βολεύονται» με την ισοπαλία.

Στο 78′ ο Ντρμιτς προειδοποίησε στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ 10 λεπτά αργότερα με ωραίο πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ωστόσο η χαρά των Ελβετών κράτησε μόλις λίγα λεπτά, καθώς η Κόστα Ρίκα κέρδισε πέναλτι στο 90+3′ και με τυχερό τρόπο ο Ρουίζ έκανε το τελικό 2-2.

Παρόλα αυτά οι ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, τερματίζοντας δεύτερη στον όμιλο με 5 βαθμούς.

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπάν (Γαλλία)

Κίτρινες κάρτες: 37′ Λιχτστάινερ, 75′ Ζακάρια, 83′ Σαρ – 11′ Γκαμπόα, 29′ Κάμπελ, Μάνλεϊ

Κόκκινες κάρτες: –

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λιχτστάινερ, Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Τζάκα, Μπεχράμι (60′ Ζακάρια), Σακίρι (81′ Λάνγκ), Τζεμαϊλί, Εμπολό, Γκαβράνοβιτς (69′ Ντρμιτς)

Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Γκαμπόα (90+3′ Σμιθ), Ακόστα, Γκονζάλεζ, Μάνλεϊ, Οβιέδο, Κολίδρες (81′ Ουάλας), Μπόρχες, Γκούζμαν Πέρεζ (90+1′ Αζοφέιφα), Μπράιαν Ρουίζ,, Κάμπελ