Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Υπό βροχή το νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Υπό βροχή το νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο με τους πολίτες να διατρανώνουν την αντίθεσή τους με κάθε δυνατό τρόπο στη συμφωνία για τη «Β.Μακεδονία»

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την συμφωνία των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία», τη στιγμή που στη βόρεια Ελλάδα επικρατεί αναβρασμός κατά της κυβέρνησης.

Μετά τη συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης οι διαδηλωτές κατηφόρισαν στην οδό Εγνατίας, περνώντας από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν για το Λευκό Πύργο.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και ενάντια της κυβέρνησης.

Τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο με τους πολίτες να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία με κάθε δυνατό τρόπο.

Στο σημείο, υπό το φόβο επεισοδίων, υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μπροστά από την είσοδο του υπουργείου είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα.

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αντιεξουσιαστών

Εν τω μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Ροτόντας όταν άτομα οποία συμμετείχαν νωρίτερα στη διαμαρτυρία κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, αποκόπηκαν από την πορεία και επιτέθηκαν σε αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Η μερίδα διαδηλωτών μεταξύ των οποίων και οπαδοί του ΠΑΟΚ κινήθηκε κατά των αντιεξουσιαστών που κάθονταν σε καφέ της πλατείας και τριγύρω. Οι δύο ομάδες εκτόξευσαν τραπέζια και καρέκλες η μία εναντίον της άλλης, προκαλώντας φθορές σε κατάστημα. Η αστυνομία δεν παρενέβη στο περιστατικό και τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν περαιτέρω.

Συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, αναβρασμός για το Μακεδονικό υπάρχει και σε άλλες πόλεις όπου προγραμματίζονται συλλαλητήρια.

Συγκεκριμένα, για αύριο Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Κοζάνη στις 20:00  μετά από πρωτοβουλία πολιτών. Συλλαλητήριο ετοιμάζουν και πολιτιστικοί σύλλογοι στη Βεργίνα, ενώ την Πέμπτη οι πολίτες έχουν δώσει «ραντεβού» στο δασάκι της Αριδαίας στην Πέλλα. Κάτοικοι της περιοχής θα τοιχοκολλήσουν ψήφισμα στα γραφεία των βουλευτών της Πέλλας.

Την ίδια στιγμή υπάρχει προσκλητήριο για διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αμφίπολη την 1η Ιουλίου.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024