Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρνείται να συγχαρεί τον «δικτάτορα» Ερντογάν ο Κιλιτσντάρογλου

Αρνείται να συγχαρεί τον «δικτάτορα» Ερντογάν ο Κιλιτσντάρογλου

«Δεν μπορούμε να συγχαρούμε έναν άνθρωπο που δεν υπερασπίζεται τη δημοκρατία. Να τον συγχαρώ για ποιο πράγμα;» δήλωσε ο επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

«Δικτάτορα» χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι δεν θα τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές.

«Δεν μπορούμε να συγχαρούμε έναν άνθρωπο που δεν υπερασπίζεται τη δημοκρατία. Να τον συγχαρώ για ποιο πράγμα;» δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

«Γιατί να συγχαρώ έναν δικτάτορα;» συνέχισε, μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές και τις προεδρικές εκλογές, τις οποίες κέρδισαν ο Ερντογάν και το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του, το AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης).

Ο υποψήφιος του CHP στις προεδρικές εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ, έλαβε το 30,6% των ψήφων, ενώ ο Ερντογάν συγκέντρωσε το 52,6% κερδίζοντας την προεδρία από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Ο Κιλιτσντάρογλου επικρίνει τακτικά τον αρχηγό του κράτους, ιδιαίτερα για το ζήτημα των εκτεταμένων διώξεων που πραγματοποιήθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Ανάμεσα στους περισσότερους από 77.000 ανθρώπους που έχουν φυλακιστεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, περιλαμβάνεται ένας βουλευτής του CHP, ο Ενίς Μπερμπέρογλου, ο οποίος έχει καταδικασθεί επειδή έδωσε εμπιστευτικές πληροφορίες στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024