Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βερναρδάκης: Ευτύχημα η προ ημερήσιας συζήτηση για την οικονομία

Βερναρδάκης: Ευτύχημα η προ ημερήσιας συζήτηση για την οικονομία

Ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε τη ΝΔ «να μην παίζει πολύ με τις νέες περικοπές» και «να μην ανεβάζει τόσο πολύ τον πήχη, διότι θα ανέβει πολύ ψηλά και θα πέσει με πάταγο»

Την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας με το τέλος των μνημονίων εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Σχολιάζοντας δε, την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία που έχει ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, είπε «είναι όχι καλοδεχούμενη, είναι ευτύχημα γιατί θα μεταφέρει στον κοινοβουλευτικό διάλογο αυτή τη συζήτηση».

Παράλληλα, κάλεσε τη ΝΔ «να μην παίζει πολύ με τις νέες περικοπές» και «να μην ανεβάζει τόσο πολύ τον πήχη, διότι θα ανέβει πολύ ψηλά και θα πέσει με πάταγο».

Ο κ. Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», τόνισε ότι η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται με βάση τις εκτιμήσεις του δημοσιονομικού χώρου ένα σχέδιο κοινωνικών πολιτικών και οικονομικών πολιτικών για μετά τον Αύγουστο.

Εμβληματικό σημείο χαρακτήρισε τη ΔΕΘ, όπου, όπως σημείωσε «ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα συνολικό και συνεκτικό περίγραμμα αυτών πρωτοβουλιών σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο οι οποίες θα αρχίσουν να θεσμοθετούνται ήδη από το 2018.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε τόσο στην αύξηση του βασικού μισθού που υπάρχει στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης και το οποίο έχει συμφωνηθεί, όσο και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις οι οποίες θα επανέλθουν από τον Σεπτέμβρη.

Επίσης, σημείωσε πως θα υπάρξει όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια διανομή του πλεονάσματος, το ύψος του οποίου δεν μπορεί με ακρίβεια να καθοριστεί καθώς βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς, αλλά «δεν θα είναι μικρότερο από τα προηγούμενα».

«Από την ακροδεξιά τα επεισόδια στη ΔΕΘ»

Για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως «υπάρχει μία πολύ ισχυρή ακροδεξιά στην πόλη και γύρω από την πόλη, οργανώνεται σε διαφόρους συλλόγους και σε διάφορα προσωπεία, χρησιμοποιεί τον αθλητικό χώρο και τις ομάδες φιλάθλων όλων των ειδών και τα χρησιμοποιεί ως μετωπικά σχήματα επί της ουσίας και έχει λειτουργήσει απελευθερωτικά- αποενοχοποιητικά στην ωμή διακήρυξη ρατσιστικών και φασιστοειδών συμπεριφορών».

Όπως τόνισε, «η γενεσιουργός αιτία του ζητήματος είναι ότι έχει ενοχληθεί αυτό το παρακράτος από το γεγονός ότι δίκτυα αναπαραγωγής πολιτικής επιρροής ή πολιτικού χρήματος και διαφθοράς τα προηγούμενα χρόνια έχει πειραχτεί και θα πειραχτεί ακόμη περισσότερο» σημειώνοντας πως «αυτοί οι κύκλοι έχουν βρει την ευκαιρία» να χρησιμοποιήσουν ένα εθνικό θέμα ως «αιχμή του δόρατος για να δημιουργήσουν παλινόρθωση στη Θεσσαλονίκη ενός ακροδεξιού και διεφθαρμένου πολιτικο-οικονομικού συστήματος».

Ερωτηθείς για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως «οι δαγκάνες της ακροδεξιάς έχουν αγκαλιάσει τον Μητσοτάκη», τον οποίο χαρακτήρισε «χαμηλού βεληνεκούς πολιτικό».

Ανέφερε δε, πως διάφοροι κύκλοι της ΝΔ κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό ομολογούν κατ’ ιδίαν πως εάν το κόμμα είχε άλλη στάση, θα έχανε την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος «είναι ομολογία αυτό, το έχουν πει σχεδόν επισήμως στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Αναφορικά τέλος με την απόδοση ελευθέρων χώρων στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, την οποία χαρακτήρισε «μία πολύ εμβληματική και κρίσιμη για την τοπική κοινωνική πολιτική», σημείωσε πως «το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε πια δεν είναι μόνο να αποδώσουμε τους ελευθέρους χώρους» αλλά «το πώς κανείς το διαχειρίζεται».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024