Σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στην Πύλο – Τι λένε οι επιστήμονες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 8:14 το πρωί ανοιχτά της Πύλου και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.14 το πρωί σε υποθαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου.
Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 10χλμ και το επίκεντρο εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα από τη Μεθώνη. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή.
Μιλώντας στο in.gr ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει βεβαιότητα αν σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας ήταν ο κύριος, προσθέτοντας ότι χρειάζεται παρακολούθηση του φαινομένου τις επόμενες ώρες και ημέρες. «Η περιοχή βρίσκεται σε διέγερση. Στη διάρκεια του τελευταίου διημέρου πριν το σεισμό, καταγράφηκαν στην περιοχή προσεισμοί έως 2,5 Ρίχτερ ενώ αμέσως μετά τη σημερινή δόνηση, σημειώθηκαν μετασεισμικές δονήσεις 2,4 και 3,4 Ρίχτερ», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.
- Άγιος Δημήτριος: Διεκόπη για τις 20 Μαΐου η δίκη των τριών 20χρονων που κατηγορούνται για «υπόθαλψη εγκληματία»
- «Η γη της ελιάς»: Τα μυστικά αρχίζουν να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο
- «Μπαμπάκα μου, τόσο υπερήφανη για εσένα»: Η κόρη του Χρήστου Κόντη πανηγυρίζει για το Κύπελλο του ΟΦΗ (pic)
- Έτοιμο το θέατρο Κρήνης στην Πάτρα
- Κυπελλούχος Ελλάδας Betsson ο ΟΦΗ, σε έναν ιστορικό τελικό
- Ιράν: Η μαντίλα πέφτει σιγά-σιγά, αλλά οι περιορισμοί παραμένουν
- Πρωτοβουλία για την διάσωση ιστορικών κτιρίων της Λάρισας
- Οι λέξεις κουκούλωμα, συγκάλυψη, μπάζωμα είναι πλέον ανεπαρκείς – Τι λέει ο δικηγόρος του Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442