Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη-πρόκριση το Βέλγιο απέναντι στην Τυνησία

Νίκη-πρόκριση το Βέλγιο απέναντι στην Τυνησία

Ίσως στο πιο εντυπωσιακό από πλευράς γκολ παιχνίδι του Μουντιάλ το Βέλγιο διέσυρε με 5-2 την Τυνησία και προκρίθηκε στην επόμενη φάση

Λουκάκου και Αζάρ σκόρπισαν στους 4 ανέμους την Τυνησία και με δύο γκολ έκαστος και ένα του Μπατσουαγί χάρισαν τη νίκη με 5-2 και την πρόκριση στους «16» στο Βέλγιο. Απογοητευτική η Τυνησία μετά την μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην Αγγλία.

Ο «χορός» των τερμάτων ξεκίνησε μόλις στο 6′ όταν ο Αζάρ ανατράπηκε εντός περιοχής και Αμερικανός Μαρούφοπέναλτι. Ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και άνοιξε νωρίς-νωρίς το σκορ.

Δέκα λεπτά αργότερα, το λάθος του Μααλούλ στη μεσαία γραμμή έλαβε σκληρή τιμωρία: οι Βέλγοι βγήκαν μπροστά ταχύτατα, ο Μέρτενς βρήκε τον Λουκάκου κι εκείνος με συρτό διαγώνιο αριστερό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, όμως στο 18΄ οι Αφρικανοί ξανάδωσαν ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όταν με άπιαστη καρφωτή κεφαλιά, από φάουλ του Καζρί, ο Μπρον μείωσε σε 1-2.

Ένα γκολ που, πάντως, δεν έφερε τύχη στο σκόρερ, αφού στο 23ο λεπτό τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ναγκέζ. Σαν να μην έφτανε αυτό, όμως, ο Ναμπίλ Μααλούλ είδε και τον Σιαμ Μπεν Γιουσούφ να τραυματίζεται στο 40΄ και να δίνει τη θέση του στον Μπεναλουάν, στη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή των Τυνήσιων πριν το ημίχρονο!

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι «κόκκινοι διάβολοι» χτύπησαν για τρίτη φορά, όταν από νέο λάθος του Μααλούλ ο Μενιέ βρήκε τον Λουκάκου κι εκείνος πλάσαρε εύκολα τον Μπεν Μουσταφά για το 3-1, με το τέταρτο γκολ του στη διοργάνωση. Με το τέρμα αυτό ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά τον Μαραντόνα, το 1986, που σημειώνει από δύο τέρματα σε δύο συνεχείς αγώνες.

Ακριβώς στο λεπτό που είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο ξανασκόραρε και στο δεύτερο ο Αζάρ, που δέχθηκε την πάσα του Ντε Μπράιν, «τσίμπησε» την μπάλα από τον Μπεν Μουσταφά και πλάσαρε για το 4-1, δίνοντας διαστάσεις στο προβάδισμα του Βελγίου.

Το παιχνίδι είχε κριθεί από το 51ο λεπτό του, γι΄ αυτό και ο Μαρτίνεθ επέλεξε να αποσύρει νωρίς τους Λουκάκου, Αζάρ, αφού ακολουθεί και το ντέρμπι του ομίλου με την Αγγλία. Στο 80΄ ο Μπατσουαγί «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι από τα τρία μέτρα (!), για να πάρει πίσω το «αίμα» του διαμορφώνοντας το 5-1 στο 90΄, πριν μειώσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καζρί στο τελικό 5-2.

Διαιτητής: Τζέιρ Μαρούφο (ΗΠΑ)

Κίτρινες κάρτες: 14′ Σασί

Κόκκινες κάρτες: –

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Μπογιατά, Φερτόνχεν, Μενιέ, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καράσκο, Μέρτενς (86′ Τίλιεμαν), Λουκάκου (59′ Φελαϊνί), Αζάρ (68′ Μπατσουαγί)

Τυνησία (Μαάλουλ Ναμπίλ): Μπεν Μουσταφά, Μπρόν (24′ Ναγκέζ), Μπεν Γιουσέφ (41′ Μπεναλουάν), Μεριά, Μααλούλ, Κχάουι, Σκχίρι, Σασί (59′ Σλιτί), Φακρεντινέ Μπεν Γιουσέφ, Κχαζρί, Μπαντρί

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024