Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έσωσε τη Βραζιλία ο Κουτίνιο, το τελευταίο «καρφί» ο Νεϊμάρ

Έσωσε τη Βραζιλία ο Κουτίνιο, το τελευταίο «καρφί» ο Νεϊμάρ

Το... «λάδι» των Βραζιλιάνων έβγαλα οι Κοσταρικανοί, με την ομάδα του Τίτε να παίρνει την τελευταία στιγμή τη νίκη με 2-0

Ενενήντα λεπτά χρειάστηκε η Βραζιλία για να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» της Κόστα Ρίκα. Με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, η ομάδα του Τίτε γλύτωσε την τελευταία στιγμή το «στραβοπάτημα» απέναντι στη καλά οργανωμένη ομάδα του Όσκαρ Ραμίρεζ.

Όπως αναμενόταν οι Βραζιλιάνοι από το πρώτο λεπτό είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, με τους Κοσταρικανούς να περιορίζονται στην άμυνα. Αν και οι παίκτες του Τιτέ είχαν την κατοχή, η Κόστα Ρίκα έκανε την πρώτη μεγάλη φάση, με το σουτ του Μπόρχες στο 13′ να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Αν και ο Ζεσούς σκόραρε στο 27′ το γκολ, ακυρώθηκε σωστά καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν εκτεθειμένος. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Νεϊμάρ τρίπλαρε ωραία μέσα στην περιοχή, ωστόσο ηττήθηκε από τον Νάβας.

Στο 41′ και λίγο πριν το ημίχρονο ο Μαρσέλο εξαπέλυσε ένα σουτ από μακριά, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης αποσόβησε τον κίνδυνο και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Αποφασισμένη να αποφύγει δεύτερη συνεχόμενη «γκέλα» η «Σελεσάο» μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 50′ η κεφαλιά του Ζεσούς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Κουτίνιο κόντραρε στους αμυντικούς και πέρασε κόρνερ.

Βροντερό παρών έδωσε πάλι ο Νάβας στο 56′ κάνοντας εξαιρετική απόκρουση στο πλασέ του Νεϊμάρ.

Την έκπληξη πήγε να κάνει η Κόστα Ρίκα στο 67′ μετά από κεφαλιά στην περιοχή, ωστόσο η μπάλα απομακρύνθηκε έγκαιρα.

Η νέα μεγάλη ευκαιρία του Νεϊμάρ ήρθε μετά το αβίαστο λάθος του Γκαμπόα , παρόλα αυτά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Με τον χρόνο να κυλάει κατά της, η Βραζιλία πίεσε ακόμη περισσότερο. Στο 78′ ο Νεϊμάρ φάνηκε να ανατρέπεται στην περιοχή, με τον Κάιπερς να ελέγχει το συμβάν μέσω του VAR και να μην δίνει το πέναλτι.

Η λύτρωση για την ομάδα του Τίτε ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κουτίνιο να εκμεταλλεύεται το στρώσιμο του Ζεσούς και να ανοίγει το σκορ.

Λίγο πριν τη λήξη ο Νεϊμάρ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με εξ επαφής πλασέ, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα της ομάδας του Ραμίρεζ. Μάλιστα ο επιθετικός της Παρί δευτερόλεπτα μετά τη λήξη της αναμέτρησης ξέσπασε σε κλάματα στο κέντρο του γηπέδου.

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: 81′ Νεϊμάρ, 81′ Κουτίνιο – 84′ Ακόστα

Κόκκινες κάρτες: –

Βραζιλία (Τιτέ): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Ζοάο Μιράντα, Μαρσέλο, Παουλίνιο (68′ Φιρμίνο), Κασεμίρο, Κουτίνιο, Ουίλιαν (46′ Ντόουγκλας Κόστα), Γκάμπριελ Ζεσούς, Νεϊμάρ

Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρεζ): Κέιλορ Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλεζ, Ντουάρτε, Γκαμπόα (75′ Κάλβο), Μπόρχες, Γκούσμαν Πέρεζ (83′ Τεχάδα), Οβιέδο, Βανέγκας, Μπράιαν Ρουίζ, Ουρένια (54′ Μπολάνιος)

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024