Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΕΕ: Ούτε θριαμβολογία, ούτε καταστροφολογία, απαιτείται σοβαρή δουλειά

ΟΕΕ: Ούτε θριαμβολογία, ούτε καταστροφολογία, απαιτείται σοβαρή δουλειά

«Είναι μονόδρομος η κατεύθυνση της εφαρμογής μιας πολιτικής, που θα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις, και ως πραγματικό αντίμετρο στα δύσκολα μέτρα, που επίκεινται, ώστε η οικονομία να κινηθεί με σταθερούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης», τονίζει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κ.Κόλλιας

Δεν χρειάζεται θριαμβολογία, ούτε καταστροφολογία, αλλά σοβαρή δουλειά από όλους ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν όλα αυτά που προβλέπονται στην συμφωνία του Eurogroup, τονίζει ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σε μια πρώτη αποτίμηση των θετικών και αρνητικών σημείων της.

Όπως τονίζει ο κ. Κόλλιας, η απόφαση του Eurogroup σημαίνει τα εξής για την πορεία της χώρας:

• Πρώτον, είναι σημαντικό ότι έκλεισε η τελευταία αξιολόγηση του τελευταίου προγράμματος.

• Δεύτερον, το χρέος ελαφρύνεται, έστω και μεσοπρόθεσμα και αυτό είναι θετικό. Δεν είναι, όμως, η οριστική λύση του προβλήματος (βλέπε ΔΝΤ), δεδομένου ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα επανεξεταστεί.

• Τρίτον, η ελάφρυνση αυτή συνδέεται ευθέως με ενισχυμένη εποπτεία, με συστηματικούς ελέγχους και με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, αλλά και για διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060. Στο σημείο αυτό, απαιτείται επίσπευση των μεταρρυθμίσεων, ώστε η οικονομία να τρέξει και να υπερκαλύψει τις αντιαναπτυξιακές επιπτώσεις αυτής της δέσμευσης για υψηλά πλεονάσματα.

• Τέταρτον, η προστασία των 22 μηνών, μετά τον Αύγουστο, με τα 24,1 δισ. ευρώ του cash buffer, αποτελεί στην ουσία μια διασφάλιση της Ελληνικής Δημοκρατίας έναντι των πιθανών αναταράξεων των αγορών.

Συνεπώς, καταλήγει ο κ. Κόλλιας «είναι μονόδρομος η κατεύθυνση της εφαρμογής μιας πολιτικής, που θα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις, και ως πραγματικό αντίμετρο στα δύσκολα μέτρα, που επίκεινται, ώστε η οικονομία να κινηθεί με σταθερούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της αύξησης των εξαγωγών.»

» Δεν χρειάζεται θριαμβολογία, ούτε καταστροφολογία. Για να μπορέσουν να υλοποιηθούν όλα αυτά, απαιτείται σοβαρή δουλειά από όλους».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024