Η Μέγκαν Μαρκλ «εμπνεύστηκε» λέει από το ντύσιμο που είχε επιλέξει η Ώντρευ Χέμπορν, στην εμβληματική ταινία «Ωραία μου Κυρία».

 

Η Χέμπορν, μία από τις πλέον elegant γυναίκες που πέρασαν ποτέ από τον κόσμο, φορούσε στις ιπποδρομίες του Άσκοτ , το μεγάλο καπέλο που λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν, «τοποθέτησε» στο δικό της κεφάλι η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρρυ.

 

 

Το λευκό καπέλο της Ώντρευ είχε δημιουργήσει η ενδυματολόγος της ταινίας που άφησε εποχή. Το καπέλο που συνόδευσε το λευκό (τσαλακωμένο είναι η αλήθεια) φουστάνι της Μαρκλ, έφερε την υπογραφή του Phillip Treacy. Ο σχεδιαστής καπέλων θεωρείται ο κορυφαίος σήμερα στον πλανήτη. Οι γυναίκες που αγαπούν τα καπέλα και έχουν βέβαια την οικονομική δυνατότητα, προτιμούν αυτά του Treacy. Η Μέγκαν Μαρκλ έκανε μία πολύ chic επιλογή στους τόνους του λευκού και του μαύρου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πάλι επέλεξε κατακίτρινο outfit και ασορτί καπέλα. Η Queen Elizabeth έμοιαζε με … καναρίνι, το κίτρινο όμως είναι το χρώμα-φαβορί του καλοκαιριού, αν κρίνουμε από το εκρηκτικό yellow dress της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου (όταν έκανε δηλώσεις σε αυστηρό στυλ για την άδεια εξόδου από τις φυλακές Κορυδαλλού του Δημήτρη Κουφοντίνα).

 

Οι ιπποδρομίες του Ascot τουλάχιστον, όσον αφορά τους κήπους και τις κερκίδες «έπαιζαν» σε κίτρινο φόντο…

Οι παρουσίες στα περίπτερα του ελληνικού ιπποδρόμου

Τα χρώματα αλλάζουν. Το Ascot, οι διασημότερες ιπποδρομίες του κόσμου, με τα πιο εκκεντρικά καπέλα στο επίκεντρο. Επιστρέφουμε στο παρελθόν και τον παλιό ελληνικό ιππόδρομο. Τον ιππόδρομο, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες του το 1925, στο Φαληρικό Δέλτα. Σημαντικές προσωπικότητες επισκέπτονταν τον τεράστιο για την εποχή χώρο, με αφορμή τις ιπποδρομίες. Οι κύριοι φορούσαν κοστούμια και ψηλά καπέλα. Οι κυρίες έραβαν φορέματα, ειδικά για τις επισκέψεις τους στον ιππόδρομο, που συνήθιζαν να συνοδεύουν με μικρά και μεγάλα καπέλα. Υπήρχε το βασιλικό περίπτερο, οι θέσεις των επισήμων και ένα κομψό εστιατόριο. Μερικές από τις ωραιότερες γυναίκες παρακολουθούσαν τα άλογα να τρέχουν. Οι βραδινές δεξιώσεις σε ειδικό χώρο με τα tuxedo και τις μακριές τουαλέτες, άφησαν εποχή.

 

Ο Σταύρος Νιάρχος, ιδιοκτήτης μεγάλων στάβλων (η κόρη του Μαρία, κληρονόμησε την αγάπη του πατέρα της για τα καθαρόαιμα, δημιουργώντας τους δικούς της στην Ντωβίλ και το Κεντάκι), ο Αριστοτέλης Ωνάσης, οι Κουμάνταροι, οι Γουλανδρήδες, η οικογένεια Μαρινοπούλου, αργότερα έδιναν το παρόν. Αρκετά χρόνια αργότερα ο ιππόδρομος έχασε την αίγλη του. Όλοι όμως θυμούνται μία από τις εκθαμβωτικότερες γυναίκες να παρακολουθεί τους αγώνες από το περίπτερο των επισήμων. Ήταν η … Μέγκαν Μαρκλ της εποχής. Η Νάντια Ρηζ-Βογιατζάκη άφησε εποχή με τις επισκέψεις της στον ιππόδρομο. Πράσινα μάτια, ξανθά, φυσικά μαλλιά και ρούχα με υπογραφή Dior και Balmain…