Στον ανακριτή οδηγείται ο Αρτέμης Σώρρας
Ο Αρτέμης Σώρρας φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν κρυβόταν όλους αυτούς τους μήνες που οι αρχές τον αναζητούσαν για να μην συλληφθεί, αλλά γιατί κινδύνευε η ζωή του
Τετ α τετ με τον ανακριτή θα βρεθεί σε λίγη ώρα ο Αρτέμης Σώρρας, ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» ο οποίος επί μήνες κρυβόταν και τώρα έφτασε η ώρα να απολογηθεί για τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.
Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση περιλαμβάνει για τον ίδιο και 7 ακόμα άυομα κατά περίπτωση τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Η δικαιοσύνη άνοιξε τον φάκελο του Σώρρα μετά το αλαλούμ που γινόταν στις εφορίες με τους οπαδούς και τα μέλη της οργάνωσης να αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές τους σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα 600 δισ ευρώ που κατέχει σε ομόλογα η τράπεζα της Ανατολής.
Ο Αρτέμης Σώρρας φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν κρυβόταν όλους αυτούς τους μήνες που οι αρχές τον αναζητούσαν για να μην συλληφθεί, αλλά γιατί κινδύνευε η ζωή του.
Μάλιστα, η Οργάνωση σε ανακοίνωση της έχει χαρακτηρίσει την δίωξη σε βάρος του ιδρυτή της πολιτική, που έχει ως στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων» και συνδέει τη σύλληψη του με το «ξεπούλημα της Μακεδονίας».
Η οργάνωση, μάλιστα, καλεί τα μέλη της να συμπαρασταθούν, σήμερα, στον Αρτέμη Σώρρα, για τον οποίο σήμερα ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.
- Επιτροπή Αναθεώρησης Συντάγματος: Στο επίκεντρο η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης
- «Ο Μοντέρο είπε στη Βαλένθια τον λόγο που επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό» (pic)
- Metallica: Ο Κερκ Χάμετ ακυρώνει την Τέιλορ Σουίφτ, αποθεώνει τον Πυθαγόρα – «Η ποπ σήμερα είναι σκουπίδι»
- Έκτακτο επίδομα: Ποιοι δεν πληρώθηκαν και γιατί – Τι πρέπει να κάνουν
- Πετράλωνα: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι 5 συλληφθέντες για την κατάρρευση της πολυκατοικίας
- «Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θέλει τον Οσμάν από τον Παναθηναϊκό»
- Σε εξέλιξη το πρόγραμμα απόσυρσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων στον Δήμο Παπάγου–Χολαργού
- Μιχάλης Μόσιος: Ο «Ταμτάκος», ο alter ego του ηθοποιού Στάθη Ψάλτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-136x85.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442