Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαϊκή οργή κατά των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία [Χάρτης]

Λαϊκή οργή κατά των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία [Χάρτης]

Τα παραδείγματα με τους «αγανακτισμένους πολίτες» να κατακεραυνώνουν κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργούς είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει πλέον για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ το μπαράζ διαμαρτυριών για τη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν Ελλάδα και ΠΓΔΜ.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας, αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές καθώς και υπουργοί αποδοκιμάζονται έντονα από πολίτες ανά την Ελλάδα, με τον κατάλογο των πόλεων να μακραίνει εξαιρετικά γρήγορα.

Τα παραδείγματα με τους «αγανακτισμένους πολίτες» να κατακεραυνώνουν μέλη της κυβέρνησης είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με το «τσουνάμι» διαμαρτυριών να προκαλεί έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση, καθώς φοβούνται ότι οι αντιδράσεις μπορεί να πυκνώσουν το επόμενο διάστημα.

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα στα Χανιά και τη Λάρισα με την υφυπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παπαδόπουλο, να βρίσκονται αντίστοιχα στο επίκεντρο των διαμαρτυριών.

Στην πρώτη περίπτωση, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία των ΑΝΕΛ στο κέντρο των Χανίων και φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία, όπως «προδότες, ξεφτιλισμένοι, όλα για την καρέκλα» τη στιγμή μάλιστα που στους Ανεξάρτητους Έλληνες είχαν καταγραφεί ήδη οι πρώτοι τριγμοί με τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις στελεχών, οι οποίοι εξαπολούσαν «πυρά» κατά του Πάνου Καμμένου.

Αντίστοιχο σκηνικό και στη Λάρισα, όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο ημερίδας ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει αυτά που ήθελε να πει, καθώς οι αποδοκιμασίες ήταν τόσο έντονες που τον διέκοψαν.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν από τον Νίκο Παπαδόπουλο να πάρει πίσω την υπογραφή του, εννοώντας την στήριξή του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον γνωστό για την αγροτοσυνδικαλιστική του δράση Λαρισαίο να αποχωρεί φανερά ενοχλημένος από το βήμα.

Αποδοκιμασίες σε Κοντονή και Τζάκρη

Αντιμέτωποι με την οργή πολιτών βρέθηκαν και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, στα Γιαννιτσά. Τη στιγμή που αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, κόσμος που ήταν μαζεμένος στο σημείο άρχισε να τους γιουχάρει και να τους αποκαλεί «προδότες».

Έστησαν κρεμάλες στις Σέρρες

Στο στόχαστρο της λαϊκής οργής βρέθηκαν, στις Σέρρες, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, Αφροδίτη Σταμπουλή και Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, αντίστοιχα. Σε πορεία διαμαρτυρίας εμφανίστηκαν, μάλιστα, κρεμάλες και ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα κατά των βουλευτών του νομού.

Αρχικά, οι διαμαρτυρόμενοι σταμάτησαν κάτω από το γραφείο της κ. Τσαρουχά, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και καλώντας την να παραιτηθεί, ενώ στη συνέχεια αντίστοιχό ήταν το σκηνικό κάτω από τα γραφεία της Αφροδίτης Σταμπουλή.

«Ντροπή – προδότες» φώναξαν στην Καστοριά

Με τις επιθέσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να συνεχίζονται, στο στόχαστρο διαδηλωτών βρέθηκε την Τετάρτη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Εξαγριωμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το πολιτικό της γραφείο και φώναξαν συνθήματα, όπως: «Ντροπή που είσαι πόντια, κλέφτες αλήτες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Ελληνική. Ντροπή προδότες. Να πας να μείνεις στα Σκόπια». Στη συνέχεια, ξήλωσαν την πινακίδα από το πολιτικό γραφείο της, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως ενώ κάποτε την εξέλεξαν, πλέον είναι ανεπιθύμητη στην περιοχή.

Αποδοκιμασίες στο Κιλκίς

Στο χορό των διαμαρτυρίων μπήκε σήμερα και το Κιλκίς, όταν πολίτες αποδοκίμασαν τον εκπρόσωπο αλλά και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τελετή της κατάθεσης στεφάνων για την επέτειο των 105 ετών από τη μάχη για την απελευθέρωση της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα για την Μακεδονία και «Ντροπή» την ώρα που ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κατέθετε στεφάνι, ενώ συνέχισαν τις αποδοκιμασίες όταν πλησίασε στο μνημείο ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Αντιδράσεις και στην Κατερίνη

Το βράδυ της Πέμπτης, έντονες ήταν και οι αντιδράσεις πολιτιστικών συλλόγων Πιερίας και απλών πολιτών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη.

Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική», οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη συμφωνία των Πρεσπών και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας.

Υποδοχή με σανό και κάρβουνο στον Φάμελλο

Οι αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης δεν περιορίζονται όμως στη συμφωνία των Πρεσπών αλλά αφορούν εν συνόλω κυβερνητικούς χειρισμούς σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων. Ένα από αυτά είναι η πώληση λιγνιτικών μονάδων, με εργαζομένους της ΔΕΗ να περιμένουν τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, στη Μεγαλόπολη, με άγριες διαθέσεις.

Οι εργαζόμενοι φώναζαν συνθήματα, όπως «Τσίπρα – Σταθάκη ακούστε το καλά, το ξεπούλημα σας, θα μείνει στα χαρτιά» και «Πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε».

Όπως μετέδωσαν μάλιστα και τα τοπικά ΜΜΕ, στην είσοδο του δημαρχείου Μεγαλόπολης οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είχαν ρίξει σανό και κάρβουνο, ενώ σε σύντομη ομιλία που είχαν μαζί του στην αίθουσα όπου θα λάμβανε χώρα η συνάντηση, του τόνισαν πως δεν υπάρχει κάτι να συζητηθεί, καθώς το ξεπούλημα δεν είναι αποδεκτή πρόταση γι’ αυτούς.

«Στη Μεγαλόπολη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα» αλλά εσείς προχωρήσατε στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι είναι στα κάγκελα» του είπαν χαρακτηριστικά και του ζήτησαν να αποχωρήσει ειρηνικά από την πόλη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός παρέμεινε για αρκετή ώρα μέσα στο δημαρχείο και αρνούνταν να φύγει αν δεν αποχωρούσαν οι διαμαρτυρόμενοι.

Τραυματισμοί και χημικά για «χατίρι» της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ

Των έντονων αποδοκιμασιών κατά κυβερνητικών στελεχών ανά την Ελλάδα είχαν προηγηθεί ανήμερα και παραμονές της υπογραφής της συμφωνίας συλλαλητήρια σε Πρέσπες και Σύνταγμα, αντίστοιχα.

Στο Πισοδέρι Φλώρινας, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών με αποτέλεσμα 14 άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν εκεί από νωρίς για να διαμαρτυρηθούν στην απόφαση της κυβέρνησης να υπογράψει τη συμφωνία για την «Βόρεια Μακεδονία» με την ηγεσία της ΠΓΔΜ, ωστόσο είδαν τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Από αυτούς οι μισοί ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες χτύπησαν βίαια όλους όσοι προσπάθησαν να περάσουν τον φραγμό που οι ίδιοι είχαν στήσει και να κατευθυνθούν προς τον χώρο όπου γινόταν η τελετή υπογραφής της συμφωνίας. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της διαδήλωσης έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από πλευράς των δυνάμεων καταστολής.

Πετροπόλεμος και χημικά έξω από τη Βουλή

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν και το βράδυ του Σαββάτου έξω από τη Βουλή στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας.

Τα επεισόδια κορυφώθηκαν όταν ξέσπασε πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ συμπλοκή σημειώθηκε στην έξοδο του γκαράζ της Βουλής επί της λεωφόρου Αμαλίας, όπου διαδηλωτές αποδοκίμασαν έντονα βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον βουλευτικών οχημάτων.

Νωρίτερα, ομάδα συγκεντρωμένων προσπάθησαν να ανέβουν για άλλη μια φορά τα σκαλιά για να περάσουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, αλλά απωθήθηκαν βίαια από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, γκλομπ και βομβίδων κρότου – λάμψης.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024