Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κυβέρνηση αναφερόμενος στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup. Ξεκινά το τέταρτο μνημόνιο Τσίπρα - Καμμένου, είπε με μείωση συντάξεων και αφορολογήτου

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κυβέρνηση αναφερόμενος στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup. Ξεκινά το τέταρτο μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου, είπε.

Σχετικά δε με το χρέος ανέφερε ότι η διευθέτησή του διασφαλίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση το 2012 και η σημερινή κυβέρνηση απλά καθυστέρησε την όλη διαδικασία, φουσκώνοντας μάλιστα το χρέος.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος «Export Summit VI» ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «σήμερα στο Eurogroup λήγει το Τρίτο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου και ξεκινάει ένα νέο Τέταρτο Μνημόνιο.»

»Με μέτρα μείωσης συντάξεων και αφορολογήτου ύψους 5,1 δις ευρώ, με εξοντωτικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και με συνεχιζόμενη σκληρή εποπτεία».

Αναφερόμενος δε στο θέμα της διευθέτησης του χρέους ανέφερε ότι «η ρύθμιση για το χρέος, για την οποία να είστε βέβαιοι ότι θα πανηγυρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα, συνιστά απλή επιβεβαίωση των όσων είχαν συμφωνηθεί το Νοέμβριο του 2012. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε μέτρο για την ελάφρυνση του χρέους αντιμετωπίζεται θετικά».

«Η χώρα βαδίζει ήδη σε έναν δρόμο διπλά ναρκοθετημένο από ένα τέταρτο επί της ουσίας μνημόνιο και από μια πολύ κακή συμφωνία για το Σκοπιανό. Το τέταρτο μνημόνιο υπονομεύει σε βάθος χρόνου την οικονομία ενώ η κακή συμφωνία για το Σκοπιανό ανοίγει εθνικές πληγές με αδιευκρίνιστες ακόμα συνέπειες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι ώρα να γίνουν εκλογές για να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί προκαλούν μεγάλη ζημιά στην πατρίδα» επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr