Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτικό bullying σε Μακεδόνες βουλευτές: «Εχουμε τελειώσει μετά τη συμφωνία», ομολογούν

Πολιτικό bullying σε Μακεδόνες βουλευτές: «Εχουμε τελειώσει μετά τη συμφωνία», ομολογούν

Το Μαξίμου έχει επιβάλλει σιωπητήριο σε όσους βουλευτές και στελέχη της Βόρειας Ελλάδας ξέρει ότι αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών

«Σιωπητήριο» στους βορειοελλαδίτες βουλευτές έχει επιβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες, αμέσως μετά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Όχι μόνο βουλευτές αλλά και κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στη διακεκαυμένη ζώνη της Μακεδονίας, είτε έχουν πάρει εντολή να μην ανοίγουν δημόσια θέμα για την υπόθεση των Πρεσπών είτε οι ίδιοι αποφεύγουν να εμφανίζονται κάνοντας αυτολογοκρισία και προσπαθώντας να αποφύγουν τις προκλήσεις.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βόρεια Ελλάδα προχθές βρέθηκε με φίλους του στο κέντρο της Αθήνας και η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το Μακεδονικό. Οι αυτήκοοι μάρτυρες αναφέρουν ότι ο εν λόγω βουλευτής ήταν έξαλλος με το Μέγαρο Μαξίμου και το πρωθυπουργικό περιβάλλον περιγράφοντας «πολιτικό bullying» στελέχη που έχουν αντίθετη γνώμη για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο βουλευτής έλεγε επίσης ότι φοβάται κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία κι ότι οι περισσότεροι από τους περίπου 40 μακεδόνες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν «τελειώσει πολιτικά». Και μάλιστα χωρίς να έχουν εκφραστεί οι ίδιοι δημόσια για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι περισσότεροι περιμένουν τις εξελίξεις κι εύχονται να είναι… κακές στα Σκόπια, δηλαδή να μην περάσει από τους πολίτες η συμφωνία το φθινόπωρο. Εκτιμούν έτσι ότι θα χρεωθεί το ναυάγιο η γειτονική χώρα, δεν θα προχωρήσει η συμφωνία κι αυτοί θα μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς φόβο.

Αυτό που τρομάζει τώρα είναι η καλοκαιρινή περίοδος κατά την οποία επιστρέφουν στις πατρίδες τους πολλοί μετανάστες αλλά και οι κάτοικοι των πόλεων. Οι βουλευτές φοβούνται ότι θα γίνουν αποδέκτες έντονων παραπόνων από τους Μακεδόνες σε σημείο που να μην μπορούν να εμφανιστούν δημόσια στα πολυπληθή πανηγύρια που γίνονται κατά την περίοδο των διακοπών.

Οσο για το «σιωπητήριο» το Μαξίμου έχει διαμηνύσει στους «επικίνδυνους» βουλευτές να μη μιλάνε για μακεδονική γλώσσα, εθνότητα, μειονότητες κ.λπ. και στους υπόλοιπους να αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το θέμα και να μην εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για τη συμφωνία.

Όπως τονίζουν δημοσιογράφοι από τοπικά μέσα ενημέρωσης, στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Κοζάνης, Φλώρινας κ.λπ., οι πάλαι ποτέ λαλίστατοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποφεύγουν να… εκτεθούν. Σε ιδιωτικές συζητήσεις τους είναι σφόδρα αντίθετοι στη συμφωνία, ειδικά στα ζητήματα της μακεδονικής γλώσσας κι εθνότητας. Όμως, αποφεύγουν να βγουν σε τηλεπαράθυρα ή να δώσουν συνεντεύξεις προκειμένου να μη βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024