Νέα θύελλα στη Βουλή για την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση
Στο τέλος του μήνα αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το κρίσιμο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο να ψηφιστεί στις 16 Ιουλίου
Πριν ακόμα πέσουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για το Σκοπιανό, κυβέρνηση κι αντιπολίτευση ετοιμάζονται για νέα μετωπική σύγκρουση στην Βουλή με φόντο τον… Κλεισθένη.
Στο τέλος του μήνα αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το κρίσιμο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο να ψηφιστεί απο την Ολομέλεια μέχρι το κλείσιμο για τα θερινά τμήματα, στις 16 Ιουλίου. Σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης αποτελεί η εισαγωγή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ένα μέτρο που υποστηρίζουν ότι θα φέρει ακυβερνησία σε πολλούς δήμους.
Ενδεικτικό του θερμού κλίματος που αναμένεται να δημιουργηθεί στην Βουλή είναι το γεγονός πως κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον Κλεισθένη καταγράφηκαν σκηνές απείρου κάλους με τους τοπικούς φορείς να καταγγέλλουν την κυβέρνηση, να αντιδρούν στις προωθούμενες ρυθμίσεις και να αποχωρούν επεισοδιακά από την συνεδρίαση.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο Κλεισθένη πρόσφατα μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους υποστηρίζοντας ότι με την απλή αναλογική η κυβέρνηση επί της ουσίας αλλοιώνει το εκλογικό σύστημα και πλήττει το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο. “ Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα σχέδιά της” είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει το υπουργείο Εσωτερικών τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, τα συλλογικά όργανα των οποίων δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις.
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442