Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φασιστική επίθεση στο Μενίδι καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Φασιστική επίθεση στο Μενίδι καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Σύμφωνα με όσα λένε οι ίδιοι, «στις 3.45πμ το τάγμα εφόδου των φασιστών βγήκε και άρχισε να χτυπάει μια ομάδα μεταναστών εργατών στη Λεωφόρο Καραμανλή, κοντά στη διασταύρωση με την Δεκελείας»

Νέα επίθεση «των φασιστών που δρουν συστηματικά στο Μενίδι» καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Σύμφωνα με όσα λένε οι ίδιοι την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουνίου, «στις 3.45πμ το τάγμα εφόδου των φασιστών βγήκε και άρχισε να χτυπάει μια ομάδα μεταναστών εργατών στη Λεωφόρο Καραμανλή, κοντά στη διασταύρωση με την Δεκελείας».

Σύμφωνα με την καταγγελία οι δράστες έβριζαν χυδαία τους μετανάστες «Πακιστανοί, βρώμικοι, φύγετε», ενώ «τους επιτέθηκαν με γροθιές στο πρόσωπο». Όταν ξέφυγαν ειδοποίησαν έναν γνωστό τους ο οποίος έμενε στην περιοχή και εργάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με αυτούς «του είπαν ότι φοβόντουσαν ότι οι φασίστες “έπιασαν” ένα από αυτούς και δεν ήξεραν που βρίσκεται». Όταν έφτασε ο φίλος τους «χτυπήθηκε άγρια, από τον ένα φασίστα που βγήκε από ένα αυτοκίνητο τύπου SMART. (Είναι γνωστός ο αριθμός στα θύματα)».

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, όταν ένας εξ αυτών «προσπάθησε να μπει σε ταξί για να ξεφύγει περιμένοντας και τους άλλους, εμφανίστηκαν ξανά οι φασίστες και φώναζαν στο ταξιτζή “βγάλτε τον έξω αυτό”», με τον οδηγό του ταξί να αρνείται. Τότε, «ο “ψηλός” όταν βγήκε από το αυτοκίνητο είχε στο χέρι μαχαίρι», ωστόσο, οι δράστες απομακρύνθηκαν όταν άρχισε να μαζεύεται κόσμος στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, αυτή δεν είναι η μοναδική επίθεση. Έχουν σημειωθεί και άλλες επιθέσεις όπου τα θύματα αναφέρουν την παρουσία ενός μαύρου SMART.

Ένα από τα θύματα έχει καταθέσει ήδη καταγγελία-μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας στη ΓΑΔΑ.

Κλείνοντας, η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει ότι έχει αναγνωριστεί και προσαχθεί στη ΓΑΔΑ τουλάχιστον ο ένας εκ των δραστών.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024