Την εξήγηση των στελεχών, πρώην και νυν, για την αρνητική ψήφο των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, έσπευσε να διαψεύσει ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα συζητήσεις για το χρέος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Reuters, ο αξιωματούχος υπογράμμισε πως ουδέποτε οι ευρωπαίοι εταίροι συνέδεσαν την υπογραφή της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία» με θετική -προς την Ελλάδα- απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, η συμφωνία για το ονοματολογικό ήταν κάτι που έθεσαν οι εταίροι ώστε να παραχωρήσουν ρύθμιση του χρέους, γεγονός που καθόρισε την ψήφο των βουλευτών του κόμματος.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι [το Σκοπιανό] θα έχει θετική επίδραση, καθότι η Ελλάδα εμφανίζεται να είναι δύναμη πως λύνει αντί να προκαλεί προβλήματα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters, υπογραμμίζοντας ότι «ουδέποτε ζητήθηκε από τους ευρωπαίους πιστωτές. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο παζάρι».

Παράλληλα, ένα άλλο πρόσωπο που συμμετείχε στο παρελθόν σε συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα εμφανίστηκε επιφυλακτικό επισημαίνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση, η υποστήριξη της οποίας είναι ζωτικής σημασίας για να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, είναι μάλλον απίθανο να επιδείξει μεγαλύτερη γενναιοδωρία, δεδομένου ότι επί του παρόντος αντιμετωπίζει μια εσωτερική διένεξη με αφορμή τη μεταναστευτική πολιτική της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο