Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδεται η σύνδεση μείωσης χρέους με τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Διαψεύδεται η σύνδεση μείωσης χρέους με τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Ευρωπαίος αξιωματούχος έσπευσε να διαψεύσει όσα υποστήριζαν στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα οφέλη της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Την εξήγηση των στελεχών, πρώην και νυν, για την αρνητική ψήφο των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, έσπευσε να διαψεύσει ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα συζητήσεις για το χρέος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Reuters, ο αξιωματούχος υπογράμμισε πως ουδέποτε οι ευρωπαίοι εταίροι συνέδεσαν την υπογραφή της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία» με θετική -προς την Ελλάδα- απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, η συμφωνία για το ονοματολογικό ήταν κάτι που έθεσαν οι εταίροι ώστε να παραχωρήσουν ρύθμιση του χρέους, γεγονός που καθόρισε την ψήφο των βουλευτών του κόμματος.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι [το Σκοπιανό] θα έχει θετική επίδραση, καθότι η Ελλάδα εμφανίζεται να είναι δύναμη πως λύνει αντί να προκαλεί προβλήματα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters, υπογραμμίζοντας ότι «ουδέποτε ζητήθηκε από τους ευρωπαίους πιστωτές. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο παζάρι».

Παράλληλα, ένα άλλο πρόσωπο που συμμετείχε στο παρελθόν σε συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα εμφανίστηκε επιφυλακτικό επισημαίνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση, η υποστήριξη της οποίας είναι ζωτικής σημασίας για να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, είναι μάλλον απίθανο να επιδείξει μεγαλύτερη γενναιοδωρία, δεδομένου ότι επί του παρόντος αντιμετωπίζει μια εσωτερική διένεξη με αφορμή τη μεταναστευτική πολιτική της.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024