Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Viva Momix» με χορό, ακροβατικά και ειδικά εφέ στο Μέγαρο Μουσικής

«Viva Momix» με χορό, ακροβατικά και ειδικά εφέ στο Μέγαρο Μουσικής

Η αμερικανική ομάδα χορευτών έρχεται στην Αθήνα από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής

Στο παλμαρέ τους μετρούν πολλές διακρίσεις, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι το βραβείο Emmy. Έχουν συμμετάσχει στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ του κόσμου ενώ η πιο πρόσφατη παρουσίασή τους ήταν στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Στη χώρα μας, έχουν έρθει πολλές φορές την τελευταία δεκαετία, εντυπωσιάζοντας με το θέαμα που προσφέρουν επί σκηνής περισσότερους από 200.000 θεατές. Παρ’ όλα αυτά, η νέα τους παράσταση, το «Viva Momix», φιλοδοξεί να κερδίσει όσους δεν έχουν ξαναέρθει σε επαφή με το φαινόμενο Momix και να ικανοποιήσει τους πιστούς ακόλουθούς του.

Η αμερικανική ομάδα χορευτών έρχεται στην Αθήνα από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210-7282.333, είσοδος 25-65 ευρώ). Αυτή τη φορά έχουν ετοιμάσει μια επετειακή παράσταση για τα 35 χρόνια παρουσίας τους στο χώρο.

Το «Viva Momix» περιλαμβάνει αγαπημένες χορογραφίες από το ρεπερτόριο της ομάδας μεταξύ των οποίων θα είναι και τα νούμερα Botanica, Alchemia, Remix, Opus Cactus, and Lunar Sea. Παράλληλα, το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει και φρέσκιες προσθήκες με τη συμβολή τεσσάρων νέων χορογραφιών, οι οποίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά!

Η επετειακή περίσταση, βρίθει μεταφορών. Ήταν στις 10 Ιουνίου 1980 οπότε ο Μόουζες Πέντλετον, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας, ανέβηκε στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Ιταλίας στο Μιλάνο, για να ερμηνεύσει τις πρώτες χορογραφίες των Momix. Από τον συγκεκριμένο χώρο, ξεκίνησε και η τωρινή περιοδεία των χορευτών, υπογραμμίζοντας την σημασία που έχει για την ομάδα και χτίζοντας μια γέφυρα του τότε με το τώρα.

Πάντα στην καρδιά του θεάματος των Momix βρίσκονται ο χορός, τα ακροβατικά, το θέατρο, το τσίρκο, το βίντεο και τα ειδικά εφέ. Τα στοιχεία δηλαδή που τους κάνουν να ξεχωρίζουν τόσα χρόνια. Προσθέτοντας στις περφόρμανς τους γενναίες δόσεις ψευδαίσθησης, μαγείας και ομορφιάς φτιάχνουν τελικά μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, ευαισθησία, εφευρετικότητα και καλλιτεχνική αρτιότητα.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024