Είναι η πιο αναπάντεχη συνεργασία τόσο για τον κόσμο της υποκριτικής όσο και γι’ αυτόν της κλασικής μουσικής.
Η ιδέα για την παράσταση «New Worlds» γεννήθηκε όταν ο αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Μάρεϊ και ο γερμανός τσελίστας Γιαν Φόγκλερ γνωρίστηκαν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα έργο αμοιβαίας αγάπης για τη μουσική και τη λογοτεχνία.
Βασισμένο μάλιστα σε έργα αποκλειστικά αμερικανικής προέλευσης, τα οποία όμως λειτουργούν ως γέφυρες με τον υπόλοιπο κόσμο.
Ολο αυτό έγινε σύντομα δίσκος (το album που κυκλοφόρησε προσφάτως από την Decca και βρέθηκε κατευθείαν στην κορυφή των αντίστοιχων τσαρτ της κλασικής μουσικής, σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ πωλήσεων) και αμέσως ύστερα από μια αμερικανική περιοδεία, πήρε τον δρόμο του για την Ευρώπη.
Περί τίνος πρόκειται όμως; Ας πούμε πως ο Μπιλ Μάρεϊ, ως ερμηνευτής αλλά και αφηγητής, ερμηνεύει Μπέρνσταϊν, Γκέρσουιν αλλά και Τομ Γουέιτς, ενώ ενδιαμέσως απαγγέλλει αποσπάσματα κλασικών αμερικανών ποιητών και λογοτεχνών, όπως ο Χέμινγουεϊ, ο Γουίτμαν και ο Τουέιν, οι οποίοι με το έργο τους μετέδωσαν στον υπόλοιπο πλανήτη τη γοητεία, την ενέργεια και τη δημιουργική δυναμική του Νέου Κόσμου.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη