Κορυφώνεται η συζήτηση για ΠΓΔΜ – Ο λόγος στους αρχηγούς
Το κλίμα έχει πολωθεί επικίνδυνα εν αναμονή της «μετωπικής σύγκρουσης» Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη
Σε αρκετά υψηλούς τόνους διεξάγεται – για τρίτη ημέρα – στην Ολομέλεια η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων στο ονοματολογικό. Ο λόγος βρίσκεται πλέον στους πολιτικούς αρχηγούς.
Το κλίμα έχει πολωθεί επικίνδυνα εν αναμονή της «μετωπικής σύγκρουσης» Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η συζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ του Σαββάτου, όταν και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.
Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών
- Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης: Σας αξίζει το νόμπελ πολιτικής απάτης
- Γεννηματά σε Τσίπρα: Έρχεται η ώρα του λαού και η καταδίκη σας
- Θεοδωράκης: Η βοήθεια στην πατρίδα δε σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
- Κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα καταγγέλλει ο Λεβέντης για Σκοπιανό
- Καμμένος: Παραμένουμε στην κυβέρνηση για να αντισταθούμε στη συμφωνία
Στο τραπέζι απόρρητα έγγραφα
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ρίξει στη μάχη της Ολομέλειας έως πρότινος χαρακτηρισθέντα ως «απόρρητα» διπλωματικά έγγραφα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο, όπως υποστηρίζουν μέλη της, το οπλοστάσιό της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πήγες, έχουν αποχαρακτηριστεί έγγραφα του ΥΠΕΞ που αφορούν διαπραγματεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ονοματολογικό της γείτονος, τα οποία αναμένεται να κατατεθούν από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκαλυφθούν «κρυφά σημεία» χειρισμών προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες διαπραγματεύθηκαν το ονοματολογικό, κάτι που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη, μόλις ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας.
Πρόταση δυσπιστίας
Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ. Η Ένωση Κεντρώων συναρτά τη στάση της από το αν η ΝΔ θα δεσμευτεί τώρα ότι θα ανατρέψει τη συμφωνία, ενώ το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από τη συζήτηση και στη Χρυσή Αυγή έχει επιβληθεί το μέτρο της στέρησης λόγου, όμως έχει δικαίωμα να παρίσταται στην ψηφοφορία.
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
- «Σε ποιον ανήκει ο μπακλαβάς;» – Στην UNESCO προσέφυγε η Τουρκία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442