Ποινική δίωξη κατά Μπαρμπαρούση και ΧΑ ζήτησε ο Καμμένος
Ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης ζήτησε πραξικόπημα
Παρέμβαση στη συζήτηση δυσπιστίας που διεξάγεται στη Βουλή έκανε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέχεια των άθλιων δηλώσεων του Κώστα Μπαρμπαρούση. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε από το στρατό να συλλάβει τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας η τοποθέτηση αυτή συνιστά ποινική δίωξη καθώς το πρώτο κεφάλαιο του ποινικού κώδικα αναφέρεται στις προσβολές του πολιτεύματος στο άρθρο 134 και 135. Ο κ. Καμμένος ζήτησε άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ποινική δίωξη στον κ. Μπαρμπαρούση αλλά και σε όλους τους βουλευτές του κόμματος που χειροκρότησαν την τοποθέτησή του.
«Οι ένοπλες δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα και διακατέχονται από τις αρχές της δημοκρατίας. Δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να ανταποκριθούν σε τέτοιου είδους εκκλήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442