Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ε τη συζήτηση και την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου να επισκιάζεται από το Σκοπιανό.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια φέρει τίτλο: «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022 και λοιπές διατάξεις».

Η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου αναμένεται να αρχίσει στις 15:00.

Μιλώντας στη Βουλή ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι «η κυβέρνηση αντί να αξιοποιήσει τα διπλωματικά εφόδια που παρέλαβε από τη ΝΔ, αντιμετώπισε τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ ως εργαλείο διεμβολισμού του πολιτικού συστήματος και πρόκλησης προβλήματος του πολιτικού της αντιπάλου».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς ανέφερε ότι «η έγκριση του πολυνομοσχεδίου βάζει οριστικά τέλος σε σενάρια που εδώ και μήνες καλλιεργούσαν και επεδίωκαν συστημικοί κύκλοι, διαπλεκόμενα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα» και πρόσθεσε ότι «σήμερα, κλείνοντας την 4η αξιολόγηση, κλείνουμε οριστικά τον κύκλο των μνημονίων που πλήγωσαν βαθιά τη χώρα μας και το λαό μας προκαλώντας καταστροφή που όμοιά της δεν έχει δει χώρα σε καιρό ειρήνης».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, ο κ. Μαντάς είπε ότι σήμερα κάποιοι θέλουν να ανακόψουν την ελπιδοφόρα πορεία και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτύχει η κυβέρνηση και ο λαός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο