Ταξίδι με πλοίο. Για πολλούς είναι ένα απίστευτο μαρτύριο. Η αλήθεια είναι πως σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο άνετο και συναρπαστικό. Παρά ταύτα, υπάρχουν ορισμένες λύσεις για να βελτιώσετε το επόμενο ταξίδι σας.

1.Μάθετε για το νησί:Ένας τρόπος είναι να έχετε μαζί σας ταξιδιωτικό οδηγό για τον προορισμό σας, και όσο διαρκεί το ταξίδι να διαβάσετε τα πάντα περί του νησιού.

2. Φτιάξτε το πρόγραμμα: Αν πηγαίνουμε διακοπές σε ένα καινούριο μέρος, μπορούμε να αγοράσουμε έναν κωδικό για ίντερνετ από το πλοίο και να δημιουργήσουμε ένα τυπικό προσχέδιο των διακοπών μας, αναζητώντας τα καλύτερα μέρη.

3. Κοιμηθείτε: Μπαίνεις στο καράβι, βολεύεσαι στη θέση σου, και την επόμενη φορά που ξανανοίγεις τα μάτια σου, σου λένε πως σε πέντε λεπτά φτάνετε. Υπάρχει καλύτερο σενάριο για να γλιτώσει κανείς την βαρεμάρα της διαδρομής;

4. Διαβάστε βιβλίο: Μια ακόμα λύση είναι η επιλογή ενός βιβλίου που μας αρέσει. Τί καλύτερο άλλωστε από το να χαλαρώνουμε μέσα από μια υπόθεση που μας αρέσει σε συνδυασμό με τη θαλασσινή αύρα του απέραντου πελάγους;

5. Ανακαλύψτε το… πλοίο: Μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου, προκειμένου να ανακαλύψουμε την κουζίνα του, ή να πιούμε έναν καφέ στο εξωτερικό μέρος του καταστρώματος.

6. Καθίστε αναπαυτικά: Μερικά πλοία έχουν χώρους «VIP» καθισμάτων. Σε αυτά, συνήθως, έχετε τη δυνατότητα να καθίσετε πολύ αναπαυτικά και να παρακαλουθήσετε τις εκπομπές τις αρεσκείας σας.