
Χωρίς ταξί η Αθήνα την Τετάρτη
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής κήρυξε 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης
Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα προχωρήσουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές της Αθήνας, έπειτα από απόφαση του ΣΑΤΑ.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, προχωρούν στην απεργία προκειμένου να «διεκδικήσουν την επιβίωσή τους».
Ειδικότερα, ζητούν να μην εφαρμοστεί «η κατάργηση υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ», κάτι που η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν, «ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση».
«Η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους ,αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη» προσθέτει ο ΣΑΤΑ, υπογραμμίζοντας πως οι κινητοποιήσεις θα είναι επαναλαμβανόμενες.
- Ουκρανία: Ανησυχία για την «εντατικοποίηση» των στρατιωτικών δραστηριότητων κοντά σε πυρηνικά εργοστάσια
- Ο Τραμπ προχώρησε το 2025 σε σειρά αγοραπωλησιών πόρων μεγάλων αμερικανικών εταιρειών
- Ουγγαρία: Η νέα ΥΠΕΞ επέκρινε τη Ρωσία για τις επιθέσεις με drone στην Υπερκαρπαθία
- Βολιβία: Χιλιάδες εργαζόμενοι σε ορυχεία παραλύουν την πρωτεύουσα Λα Πας και συγκρούονται με την αστυνομία
- Ισραήλ: Εθνικιστές έκαναν πορεία στην Παλιά Πόλη γιορτάζοντας την κατάληψη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ
- Αϊτή: Τουλάχιστον 78 νεκροί σε σφοδρές συγκρούσεις συμμοριών στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς


