«Βγήκαμε στις θάλασσες πια, του δώσαμε το όνομα «Πορθητής» και περιμένουμε νέες κατακτήσεις στη θάλασσα» δήλωσε ο τούρκος υφυπουργός Eνέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, μιλώντας για το νέο πλωτό γεωτρύπανο της γείτονος.
Σε δηλώσεις του για τα ενεργειακά προγράμματα της Τουρκίας, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ντονμέζ εξέφρασε την ελπίδα του για την πρώτη γεώτρηση στη Μεσόγειο.
«Μέχρι σήμερα έχουμε εξετάσει όλα τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας από τις σεισμικές έρευνες. Θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την πρώτη μας γεώτρηση στο μέρος που φαίνεται πιο πρόσφορο» σημείωσε.
Πρόσθεσε, δε, ότι «θα την πραγματοποιήσουμε με το δικό μας πλοίο μας και με το δικό μας προσωπικό κατά μεγάλο ποσοστό. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε δύο γεωτρήσεις το χρόνo».
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.