Το Σάββατο έγινε και το Athens Pride, για 14η χρονιά. Η παρέλαση υπερηφάνειας με τίτλο φέτος Παρούσα. Οπως αναφέρει ο Μικροπολιτικός των Νέων, πολύς κόσμος και πολλές παρουσίες εντόπισα εδώ. Κατ’ αρχάς, η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με μοβ μπλουζάκι έκανε και χαιρετισμό. Εδώ είχαν την τιμητική τους οι πιο δικαιωματικοί του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Πάνος Λάμπρου, η Αννέτα Καββαδία, αλλά και ο Γιάννης Μπουρνούς.

Η Ρένα Δούρου

Τα δε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είχαν περίπτερα το ένα δίπλα στο άλλο δικαιολογώντας την πολιτική τους σύμπραξη. Σύσσωμος ήταν ο Τομέας Δικαιωμάτων του Ποταμιού ενώ εντόπισα την καθηγήτρια και σύμβουλο του Σταύρου Θεοδωράκη, Αννα Λιδάκη, αλλά και το στέλεχος της Σεβαστουπόλεως Γιώργο Δημακόπουλο.

Γιάννης Μπαλάφας

Η γαλάζια αντιπροσωπεία

Για το Pride όμως να σας πω πως τελικά ήταν πολυπληθής η αντιπροσωπεία και της ΝΔ που έδωσε το «παρών». Και το λέω γιατί είχε δημιουργηθεί μια συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα πώς θα αντιμετώπιζαν οι πιο ριζοσπαστικοί διαδηλωτές την εν λόγω παρουσία. Μια χαρά, μαθαίνω. Πήγαν λοιπόν οι Κωνσταντίνος Ζούλας, Λευτέρης Αυγενάκης, Φωτεινή Πιπιλή, Σοφία Ζαχαράκη, Κύρα Κάπη και ο εκ των λογογράφων του Κυριάκου, Ευτύχης Βαρδουλάκης.

Ηταν επίσης ο Γιώργος Α. Σταμάτης που εκτός από γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων έχει και την ευθύνη του πιο δικαιωματικού ανοίγματος του κόμματος και με διαβεβαιώνουν πως κάνει καλή δουλειά.