Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σαλβίνι: «Όχι» στο εμπόριο ανθρώπων – Αιχμές για Ισπανία, Γαλλία

Σαλβίνι: «Όχι» στο εμπόριο ανθρώπων – Αιχμές για Ισπανία, Γαλλία

Η θέση του, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, κινδυνεύει να προκαλέσει σειρά εντάσεων τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με σειρά χωρών μελών της

Στην απόφασή του να αρνηθεί την είσοδο σε ιταλικό λιμάνι στο πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει πάνω από 600 μετανάστες και πρόσφυγες, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

Ειδικότερα, ο γραμματέας της Λέγκα σημειώνει πως «στη Μεσόγειο υπάρχουν πλοία με σημαία Ολλανδίας, Ισπανίας, Γιβραλτάρ και Μεγάλης Βρετανίας. Και υπάρχουν ΜΚΟ γερμανικές και ισπανικές, υπάρχει η Μάλτα που δεν δέχεται κανέναν, η Γαλλία που απωθεί στα σύνορα, η Ισπανία η οποία υπερασπίζεται τα σύνορά της με τα όπλα, ουσιαστικά όλη η Ευρώπη φροντίζει τα συμφέροντά της».

«Από σήμερα και η Ιταλία αρχίζει να λέει όχι στο εμπόριο ανθρώπων, όχι στις μπίζνες της λαθρομετανάστευσης. Ο στόχος μου είναι να μπορέσω να εγγυηθώ μια ήσυχη ζωή στους νέους αυτούς στην Αφρική, και στα παιδιά μας στην Ιταλία» καταλήγει ο Ματέο Σαλβίνι.

Η θέση του, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, κινδυνεύει να προκαλέσει σειρά εντάσεων τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με σειρά χωρών μελών της.

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024