
G7: Θα διαθέσει 3 δισ. δολάρια για την εκπαίδευση των κοριτσιών
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, δήλωσε πως πρόκειται για «τη σημαντικότερη επένδυση στην εκπαίδευση των γυναικών και των κοριτσιών σε καταστάσεις κρίσης και σύγκρουσης».
Η G7 δεσμεύθηκε χθες Σάββατο να διαθέσει σχεδόν τρία δισεκατομμύρια δολάρια για την πρόσβαση στην εκπαίδευση των γυναικών και των κοριτσιών που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση όπως αυτή των προσφύγων, μια πρωτοβουλία που χαιρετίσθηκε από τη νομπελίστρια της Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι.
Ο οικοδεσπότης της συνόδου, ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, δήλωσε πως πρόκειται για «τη σημαντικότερη επένδυση στην εκπαίδευση των γυναικών και των κοριτσιών σε καταστάσεις κρίσης και σύγκρουσης».
Ο Καναδάς θα συμμετάσχει σ’ αυτή την προσπάθεια προσφέροντας 300 εκατομμύρια δολάρια.
Το συνολικό ποσό είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι ήλπιζαν οι φεμινιστικές οργανώσεις που συνάντησαν τον Τριντό στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.
Η Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, 20 ετών, δήλωσε σε μήνυμά της στο Twitter πως η πρωτοβουλία «δίνει σε περισσότερα κορίτσια την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον».
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι είχε διαφύγει από επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον της, η οποία παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή και την έκανε παγκόσμιο σύμβολο των δικαιωμάτων των κοριτσιών στην εκπαίδευση.
Στις 9 Οκτωβρίου 2012 τζιχαντιστές του TTP (οι πακιστανοί Ταλιμπάν) είχαν εισβάλει στο σχολικό λεωφορείο με το οποίο επέστρεφε στο σπίτι της μετά τα μαθήματα. Ένας απ’ αυτούς ρώτησε, «Ποιά είναι η Μαλάλα;» και την πυροβόλησε στο κεφάλι.
- Την Τρίτη οι αποφάσεις για αναβολή ή αναστολή της δίκης για τα Τέμπη
- Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης – Ήχησε το 112
- O καπνός από τις πυρκαγιές στη Γαλλία κάλυψε τον Ατλαντικό – Δορυφορικές εικόνες
- Tι πιστεύουν οι Έλληνες για την «Οδύσσεια» του Νόλαν; Οι New York Times το ψάχνουν
- Ο Δήμος Ελληνικού–Αργυρούπολης στο πλευρό του ακριτικού Δήμου Αγίου Ευστρατίου
- Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κορινθία – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο




