Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρέχουν στο... παρά πέντε για την δόση του 1 δισ.

Τρέχουν στο… παρά πέντε για την δόση του 1 δισ.

Κρίσιμη θεωρείται η ερχόμενη εβδομάδα - Παραμένει το «αγκάθι» σχετικά με την εκταμίευση της δόσης

Πέντε ημέρες προθεσμία έχει η κυβέρνηση να αποστείλει τα πρόσθετα στοιχεία που ζητά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) προκειμένου να εκταμιευθεί η υποδόση του ενός δισ. ευρώ

Ο ESM ανέβαλε τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ της τρίτης αξιολόγησης, γιατί η κυβέρνηση δεν προσκόμισε επαρκή στοιχεία για την αποπληρωμή προηγούμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών και όλα θα κριθούν πλέον την προσεχή βδομάδα.

Σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ ήταν να σημειωθεί πρόοδος στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων με τα κεφάλαια της προηγούμενης υποδόσης που είχε δοθεί για τον ίδιο σκοπό, καθώς και στην επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ως το τέλος του μνημονίου, άλλωστε, ο στόχος είναι να έχουν εξοφληθεί στο σύνολό τους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, που σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ήταν 3,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, μειωμένες ελάχιστα, μόνο κατά 66 εκατ. ευρώ, έναντι του προηγούμενου μήνα.

Η προθεσμία είναι τώρα η επόμενη Παρασκευή 15 Ιουνίου, προκειμένου να τεκμηριωθεί από την κυβέρνηση η επαρκής εξόφληση και να ληφθεί η απόφαση εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ.

Έτσι, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά καλείται να αποδυθεί στο παρά πέντε σε έναν αγώνα δρόμου για να πετύχει τον στόχο. Αν δεν τον πετύχει, η δόση θα χαθεί.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024