Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Ευνοούν οι καιρικές συνθήκες

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σήμερα το πρωί, στην περιοχή Αμφιθέας, βόρεια της Χιλής του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair που απογειώθηκαν από τη Θεσσαλονίκη, εννέα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, 33 πυροσβεστικοί υπάλληλοι και πεζοπόρα τμήματα 28 ατόμων.

Σύμμαχος στην προσπάθεια των πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα η έλλειψη ισχυρών ανέμων. Ωστόσο το έργο τους δυσχέρανε από την πρώτη στιγμή το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δυσπρόσιτη περιοχή και προκειμένου να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, χρειάστηκε η συνδρομή δύο μηχανημάτων διάνοιξης δρόμων (στρατού και της Πολιτικής Προστασίας). Το δυσπρόσιτο της περιοχής ήταν που κατέστησε αναγκαία και τη συνδρομή των Canadair, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού, έως και τις 4.00 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης καθώς και ο δασάρχης Ζαχαρίας Μπακλαγής και ο προϊστάμενος του τμήματος προστασίας Δασών, Γιώργος Πιστόλας. «Προτεραιότητα ήταν ο έλεγχος του χώρου και η εκτίμηση επικινδυνότητας εξάπλωσης της πυρκαγιάς δυτικά προς τον οικισμό της Μάκρης. Ο κίνδυνος αυτός απεφεύχθη με την παρέμβαση των Canadair, καθώς οι πρώτες ρίψεις περιόρισαν το δυτικό μέτωπο προς τον οικισμό και ακολούθησε η κατάσβεση του κεντρικού μετώπου της φωτιάς» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πιστόλας.

Σημειώνει τι είναι νωρίς για την εκτίμηση της συνολικής έκτασης που έχει καταστραφεί, ωστόσο διευκρινίζει πως η φωτιά κατέστρεψε μία ζώνη αείφυλλων πλατύφυλλων, κυρίως πουρναριών, είδη τα οποία αναγεννώνται πάρα πολύ γρήγορα. «Πιστεύουμε ότι μέσα σε μία δεκαετία θα έχει επανέλθει πλήρως και από μόνο του το οικοσύστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πιστόλας.

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024