Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ιρακινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή κατά του ΙΚ

Ο Ιρακινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή κατά του ΙΚ

Το μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέστρεψε περιοχή όπου επιχειρούσαν μέλη της σκληροπυρηνικής σουνιτικής οργάνωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε

Το Ιράκ εξαπέλυσε σήμερα αεροπορική επιδρομή εναντίον στόχου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) μέσα στη γειτονική Συρία, ανακοίνωσε ο στρατός.

Το μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέστρεψε περιοχή όπου επιχειρούσαν μέλη της σκληροπυρηνικής σουνιτικής οργάνωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το ΙΚ, που κατείχε κάποτε το ένα τρίτο του εδάφους του Ιράκ, έχει ηττηθεί ως επί το πλείστον στη χώρα αλλά εξακολουθεί να αποτελεί απειλή κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Η ιρακινή Πολεμική Αεροπορία έχει εξαπολύσει πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στη Συρία από πέρυσι, με την έγκριση της συριακής κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού που μάχεται το ΙΚ.

Το Ιράκ έχει καλές σχέσεις με το Ιράν και τη Ρωσία, κύριους υποστηρικτές του Άσαντ στον πόλεμο στη Συρία, ενώ λαμβάνει μεγάλη υποστήριξη και από τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό.

Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι κήρυξε την τελική νίκη κατά του ΙΚ τον Δεκέμβριο όμως η οργάνωση εξακολουθεί να επιχειρεί από θύλακες κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία και συνεχίζει να πραγματοποιεί ενέδρες, δολοφονίες και βομβαρδισμούς στο Ιράκ.

Το ΙΚ έχει καταφύγει σε τακτικές ανταρτοπολέμου αφότου εγκατέλειψε τον στόχο της κατοχής εδάφους και της δημιουργίας ενός αυτάρκους χαλιφάτου στο Ιράκ και στη Συρία.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024