Μια μίνι μάχη διεξήχθη χθες στα ενδοκυβερνητικά. Για την ακρίβεια, υπήρξε μια ένταση μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος. Αφορμή για τον κακό χαμό ήταν η διαπραγμάτευση για τις συντάξεις και το αίτημα 36 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ως γνωστόν το αίτημα δεν εισακούστηκε και οι βουλευτές που καίγονται για το θέμα αισθάνθηκαν ακυρωμένοι. Για την ακρίβεια, κλήθηκε ο Τσακαλώτος και πέντε υπουργοί να ενημερώσουν την αρμόδια επιτροπή ελέγχου του κυβερνητικού έργου και that’s all. Εκεί, λοιπόν, μου μετέφεραν πως ο Τσακαλώτος εκνεύρισε λίγο τους συντρόφους του. Με ύφος καθηγητή, μου είπαν, επιχείρησε να κόψει οποιαδήποτε συζήτηση για τις συντάξεις. Ακολούθησε νέο αίτημα από τον Φίλη.

Το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να το συζητήσει χθες το πρωί. Μάλιστα κάτι σχεδιαζόταν για την άλλη εβδομάδα, αλλά χωρίς τον ξενοδόχο που λέγεται Μαξίμου. Το δεύτερο φρένο έφερε στα κεραμίδια τους βουλευτές που έθεσαν σε συνομιλητές τους χθες το απόγευμα ζήτημα δημοκρατικής τάξης. Ε, δεν θα τελειώσει εδώ.