Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο: Σε επιφυλακή τα τουρκικά πλοία

Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο: Σε επιφυλακή τα τουρκικά πλοία

«Να είστε έτοιμοι» η εντολή δόθηκε σημειώνει χαρακτηριστικά η Hurriyet στον τίτλο του ρεπορτάζ

Νέα κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο φαίνεται να επιχειρεί η Τουρκία, καθώς ανακοίνωσε ότι παίρνει μέτρα επιφυλακής λόγω των «προκλήσεων από την πλευρά της Ελλάδας», όπως μεταδίδει τόσο το πρακτορείο Anadolu όσο και η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

«Να είστε έτοιμοι» η εντολή δόθηκε σημειώνει χαρακτηριστικά η Hurriyet στον τίτλο του ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας διέταξε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Anadolu οι τουρκικές δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή εφτά μέρες την εβδομάδα 24 ώρες το 24ωρο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού,  πρόσφατα αύξησε τα μέτρα έναντι της Ελλάδας, η οποία όπως υποστηρίζεται επιχειρεί να αυξήσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Η κίνηση αυτή έρχεται λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Από την ελληνική πλευρά, έχει επανειλημμένα εκτιμηθεί πως κατά την προεκλογική περίοδο η Άγκυρα είναι πολύ πιθανό να προβεί σε προκλητικές ενέργειες.

Αλλωστε, καθημερινές είναι οι λεκτικές επιθέσεις πότε κατά του Αλέξη Τσίπρα και πότε κατά του Προκόπη Παυλόπουλου. Οι κινήσεις της Τουρκία εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο ενίσχυσης της έντασης και για προεκλογικούς σκοπούς με αφορμή την απελευθέρωση των 8 Τούρκων αξιωματικών και ταυτόχρονα την αμφισβήτηση της κυριότητας ελληνικών νησιών με τη δημιουργία όχι απλά γκρίζων ζωνών αλλά με τον χαρακτηρισμό τους ως τουρκικά εδάφη. Χθες μόλις το κόμμα των Γκρίζων Λύκων, που συγκυβερνά με τον Ερντογάν, παρουσίασε χάρτη όπου ολόκληρη η Κύπρος είναι… κόκκινη,

Την ίδια στιγμή, επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε και ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του σε εκδήλωση του τουρκικού οικονομικού επιμελητηρίου της Άγκυρας, αναφερόμενος στους οίκους αξιολόγησης είπε πως εκείνοι αναβαθμίζουν το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, η οποία είναι «χρεοκοπημένη και τελειωμένη».

Xθες, Τετάρτη, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με προκλητική ανακοίνωση του αμφισβήτησε την κυριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο λέγοντας πως «δεν θα ανεχτεί τετελεσμένα σε περιοχές του Αιγαίου το καθεστώς των οποίων αμφισβητείται».

Ενώ οι προκλητικές δηλώσεις των τούρκων αξιωματούχων συνεχίστηκαν και σήμερα, Πέμπτη, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, να δηλώνει ότι «η Τουρκία σημειώνει τη συγκεκριμένη στάση της Ελλάδας και καλό είναι η Ελλάδα να το γνωρίζει αυτό».

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024