Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαβρόγλου: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών μόνο αν είναι εντάξει η Πολιτεία στις υποχρεώσεις της

Γαβρόγλου: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών μόνο αν είναι εντάξει η Πολιτεία στις υποχρεώσεις της

«Γιατί όλη η έμφαση είναι στον καθηγητή και δεν είναι στην Πολιτεία; » αναρωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας

Την άποψη ότι για να για αξιολογηθεί ο καθηγητής θα  πρέπει και η Πολιτεία να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ερωτηθείς για το ποιος θα αξιολογηθεί τους εκπαιδευτικούς.

«Γιατί όλη η έμφαση είναι στον καθηγητή και δεν είναι στην Πολιτεία; » αναρωτήθηκε μιλώντας στο Real fm για να προσθέσει. «Λεφτά δεν τους δίνει, επιμορφώσεις δεν τους κάνει, κάνουν 500 δουλειές μαζί, κάνουν τους παιδονόμους, τους τραπεζοκόμους, κτλ, η Πολιτεία δεν τα φροντίζει όλα αυτά και τους λέει ‘θα σας αξιολογήσουμε’. Λοιπόν, η Πολιτεία ας είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της…»

Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ακόμη πως «δεν μπορεί να τίθεται υπεύθυνο το ‘θύμα’ από αυτόν που έχει οδηγήσει εκεί την κατάσταση; Γι’ αυτό εμείς λέμε, αυτοαξιολόγηση των σχολείων, αξιολόγηση των 20.000 στελεχών της εκπαίδευσης, αναβάθμιση των σχολείων, υλικοτεχνική υποδομή κτλ, νέοι διορισμοί».

Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις που υπάρχουν  καθηγητές σε σχολεία που είτε δεν έχουν περάσει από μετεκπαίδευση είτε  δεν κάνουν το μάθημα όπως θα έπρεπε, ο κ. Γαβρόλγου υποστήριξε ότι για αυτές τις περιπτώσεις, μιλάει καθημερινά ο διευθυντής του σχολείου μαζί τους. «Μέσω των Σχολικών Συμβούλων, μέσω των επιμορφώσεων, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να επιμορφωθούν οι άνθρωποι. Αυτά γίνονται καθημερινά στα σχολεία».

Μιλώντας για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το οποίο αντιδρά η Αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η αρχιτεκτονική του νομοσχεδίου και η βασική φιλοσοφία του συζητιέται από τις 24 Οκτωβρίου. «Τους το δώσαμε και ζητήσαμε τις απόψεις. Δεν στείλανε τίποτα, ούτε μία σειρά» είπε.

Αναφερόμενος στις πανελλαδικές εξετάσεις ανέφερε ότι το σύστημα έιναι πανέτοιμο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά. Για τις όποιες αλλαγές γίνουν στη συνέχεια, επανέλαβε πως θα ισχύσουν από το 2020.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024