Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αθώος» δήλωσε ο Γουάινσταϊν ενώπιον του δικαστηρίου

«Αθώος» δήλωσε ο Γουάινσταϊν ενώπιον του δικαστηρίου

Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος κινδυνεύει με κάθειρξη 25 ετών

Ο πρώην μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για έναν βιασμό το 2013 και μια σεξουαλική επίθεση το 2004, δήλωσε σήμερα «αθώος» στις κατηγορίες.

Ο 66χρονος Γουάινσταϊν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από σχεδόν 100 γυναίκες τους τελευταίους μήνες, εμφανίστηκε σήμερα σε δικαστήριο του Μανχάταν και δήλωσε αθώος και για τις τρεις κατηγορίες (μία για σεξουαλική επίθεση και δύο για βιασμό) που τον βαρύνουν. Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών.

Φορώντας σκούρο κοστούμι και γραβάτα, ο Γουάινσταϊν μίλησε ελάχιστα στο δικαστήριο. Η φωνή του μόλις που ακουγόταν στην κατάμεστη αίθουσα, όταν απάντησε «αθώος» στο ερώτημα του δικαστή αν δηλώνει «αθώος ή ένοχος». Στη συνέχεια, απαντούσε μονολεκτικά «ναι» καθώς ο δικαστής του υπενθύμιζε τους όρους της υπό όρους αποφυλάκισής του.

Ο δικηγόρος του, Μπεν Μπράφμαν, υπενθύμισε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θεωρούνται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, καθώς ανησυχεί ότι οι αλλεπάλληλες καταγγελίες σε βάρος του πελάτη του που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα μπορεί να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Η ταυτότητα της γυναίκας που κατηγορεί τον Γουάινσταϊν για βιασμό δεν έχει αποκαλυφθεί. Ο Μπράφμαν υποστηρίζει ότι διατηρούσε συναινετική σχέση επί 10 χρόνια με τον παραγωγό, αλλά η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση είναι η Λούσια Έβανς, σήμερα σύμβουλος μάρκετινγκ και την εποχή εκείνη επίδοξη ηθοποιός. Υποστηρίζει ότι ο Γουάινσταϊν την υποχρέωσε να του κάνει πεολειχία μέσα στα γραφεία της εταιρείας Miramax, με αντάλλαγμα μια θέση μοντέλου στο ριάλιτι Project Runway.

Σε βάρος του Γουάινσταϊν διεξάγονται επίσης έρευνες για παρόμοιες υποθέσεις στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο, όμως μέχρι στιγμής μόνο οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης του έχουν ασκήσει δίωξη. Η προετοιμασία της δίκης του εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μήνες, ενώ ο συνήγορός του θα επιχειρήσει να εμποδίσει άλλες γυναίκες, που υποστηρίζουν ότι ήταν θύματά του, να καταθέσουν. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο παραγωγός να δηλώσει τελικά «ένοχος» για να διαπραγματευτεί μειωμένη ποινή, εφόσον οι δικηγόροι του θεωρήσουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν την υπόθεση.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024